avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Accesarea fondului de reparatii la asociatiile de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Accesarea fondului de reparatii la asociatiile de proprietari

In ce conditii se poate folosi fondul de reparatii fara aprobarea adunarii generale (uzual convocata de doua ori) deoarece desi legea 230 actualizata 2015 spune la cap.VI cap. 45 pc.3 ''.....Platile pentru repararea si imbunatatirea proprietatii comune se vor face din fondul de reparatii'', normele de aplicare a legii 230 la art.24 pc. 5 specifica la fondul de reparatii ''...., fond cu perioada de folosire limitata, care va fi depus in contul asociatiei de proprietari si nu va putea fi folosit decat cu acordul adunarii generale a asociatiei de proprietari, in conformitate cu bugetul de venituni si cheltuieli'', iar la pc. 6 privind fondul special constituit pentru intrtinere si reparare specifica ''.....Acest fond va fi depus in contul asociatiei de prcprietari si nu va putea fi folosit decat cu acordul adunarii generale a asociatiei de proprietari...''.
Este practic extrem de greu de convocat adunarea generala pentru fiecare reeparatie curenta.
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:15, 30 Martie 2016
Va multumesc pentru raspuns.
Asociatia are fond de reparatii si deasemenea o cota lunara de contributie la el.
Problema a aparut dupa ce cenzorul (o firma angajata) pe baza legii 230 si mai ales a normelor de aplicare (v. intrebarea) ne-a comunicat ca nu putem face cheltuieli din fond fara aprobarea AG. Dar intr-un bloc apar destule probleme de reparatii, cele mai multe neputind fi prevazute, si nu poti una-doua sa convoci AG.
De aici a aparut intrebarea mea.
Aratati-i acelui cenzor hotararea adunarii generale in care ati aprobat BVC. Aratati-i ca in acel BVC ati prevazut si un capitol pentru "alte reparatii ce vor fi necesare in cursul anului".
Iar daca nu vrea sa inteleaga si sa coreleze aceste documente, cautati alt cenzor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adunarea generala anuala Adriantot Adriantot Pentru ca suntem la inceput de an, dupa cum stiti, conform legii, trebuie ca pana la 31 martie sa organizam adunarea generala. Sa incercam sa prezentam aici ... (vezi toată discuția)
Lucrari bloc fotbalistul fotbalistul Buna ziua, Lucrarile in bloc, de genul, repararea terasei, inlocuirea coloanelor de apa, reparatia liftului, sunt lucrari ce necesita sume de ... (vezi toată discuția)
La fondul de reparatii al blocului gestionarea lui trebuie sa fie de acord proprietarii Dana Gilly Dana Gilly Buna ziua locuiesc in Floresti Cluj intr-un bloc de locuinte presedintele sta si el cu mine in bloc ,administatia este o firma banii stransi pentru fondul de ... (vezi toată discuția)