avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract uzufruct viager cu mama
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract uzufruct viager cu mama

Buna seara,am un contract de vanzare cumparare facut cu mama mea dupa moartea tatalui meu ,este contract de uzufruct viager,intrebarea mea ar fi poate sa isi aduca in casa cuncubinul ei lucru pe care eu nu il doresc ?Nu vreau sa il primesc in casa pe concubinul ei ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:53, 1 Aprilie 2016
Pai nu o primiți decât pe mama fără prieten, dvs aveți noroc ca aveți o cota din ap.
Dacă intra, e mai greu de scos ca și mama are dreptul sa folosească o parte din ap cum dorește.
Nu puteți sa va intelegeti cu ea sa rămână unde e?
tocmai asta e ca nu vreau sa l primesc pe prietenul ei decat pe ea singura ,asta era intrebarea mea legal oare am dreptul sa i interzic acest lucru ,din moment ce beau amandoi nu pot sa vb prieteneste sa zic asa nu putem sa ne intelegem nu mai stiu ce sa fac sincer
:rtfm:Interventie moderator
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct..3.3.din Regulament).
Aveti mai jos raspunsul primit in acel topic.
CristinaPaisa a scris:

In principiu, doar mama poate locui acolo. Nu si prietenul.
Exista si variante de desfiintare a uzufructului in instanta, dar pentru asta trebuie sa luati legatura cu cineva sa va reprezinte si sa va spuna care sunt sansele reale.

monikamonika a scris:

Multumesc mult pt raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre contract vanzare cumparare cu uzulfruct viager alinutza87 alinutza87 Bunicii mei,i-a trecut casa si terenul mamei mele,cu contract vanzare cumparare si cu uzulfruct viager,dar durerea este ca parintii mei locuiau intr-o casa a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! mama mea împreună cu tatăl meu vitreg mi-au vândut ... Ciprian 2020 Ciprian 2020 Bună ziua! Mama mea împreună cu tatăl meu vitreg mi-au vândut un imobil, respectiv casă plus teren in 2012 pastrandusi dreptul de uzufruct viager . ... (vezi toată discuția)
Uzufruct aura19731991 aura19731991 Daca sotul ia lasat casa sotiei cu contract de vinzare cumparare cu uzufruct el are dreptul sa nu ii dea voie in casa sotiei daca sint despartiti de ani ... (vezi toată discuția)