Datoria mea a fost vanduta( cesioanata ) catre o firma de recuperare datorii al carui nume incepe cu K (nu stiu daca are importanta acest aspect)
Dupa o incercare de ajunge la intelegere prin care am oferit 30% din suma pretinsa de iei nu am ajuns la un consens si au zis ca vor solicita executarea silita.
Nu detin nici un imobil sau masina care poate fei executat. Singurul meu venit este o angajare cu 2 ore de munca ca consultant.
Intrebarile mele sunt urmatore:
Daca au pus popire pe salar poate sa continue la executarea bunurilor mobile ???( de exemplu frigiderul sau alte bunuri din chiria unde stau?)
In timpul executarii iei au dreptul de a percepe dobanzi? Eu am semnat un contract cu banca nu cu iei.
Multumesc de raspunsuri.
Inca un aspect care nu inteleg si poate ma lamuriti.
Colegul dumneavoastra a zis ca au dreptul de a cere dobanzi mai departe.
Dupa logica mea nu inteleg acest lucru.
Sa zicem ca suma initaiala a fost de 1000 lei.cu dobanda de 10% pe an. care ar venii dobanda de 100 lei pe an.
Cand nu sa platit s-a declarat la plata anticipata toate dobanzile si penalitatile si datoria a ajuns la 5000 lei. Aceasta suma de 5000 lei a fost cesionata catre recuperator.
Daca iei pretind dobanda de 10% pe an atunci dobanda este de 500 lei pe an. deci 50% din suma luata initial.
Este chiar real acest lucru?
Este, penalitățile se adaugă acum la toată suma devenita scadenta. În afara de numele creditorului nu se schimbă nimic, dvs aveți de respectat toate clauzele asumate prin contract.
Dacă ajungeți la executare, puteți contesta și clauze abuzive dacă aveți în contract și cuantumul penalităților, putând obține o reducere a acestora.
Încercați sa mai negociați, despre ce suma e vb?
Am incercat sa negociez. Datoria initiala a fost de 18000 lei pe care am platit 5-6 ani fara probleme.
Eu am oferit sa ma imprumut de la un prieten si sa platesc 13000 lei pe loc fara sa mai astepte. Dar au refuzat. Aceasta suma ar fii mai mult decat as-i fi avut de plata daca nu era accidentul si plateam ratele normal. Eu chiar am vrut sa platesc datoria initiala dar nu au convenit.
Acum suma pretinsa de iei este de 43000 lei. O absurditate dupa parerea mea dar daca mai au dreptul de a marii suma atunci este si mai frumoasa povestea.