Datoria mea a fost vanduta( cesioanata ) catre o firma de recuperare datorii al carui nume incepe cu K (nu stiu daca are importanta acest aspect)
Dupa o incercare de ajunge la intelegere prin care am oferit 30% din suma pretinsa de iei nu am ajuns la un consens si au zis ca vor solicita executarea silita.
Nu detin nici un imobil sau masina care poate fei executat. Singurul meu venit este o angajare cu 2 ore de munca ca consultant.
Intrebarile mele sunt urmatore:
Daca au pus popire pe salar poate sa continue la executarea bunurilor mobile ???( de exemplu frigiderul sau alte bunuri din chiria unde stau?)
In timpul executarii iei au dreptul de a percepe dobanzi? Eu am semnat un contract cu banca nu cu iei.
Pentru un calcul correct sunt necesare elementele formulei pe care nu cunosc:
1. Evenimentul de unde incepe calculul
2. Evenimente care ar putea intrerupe calculul
3. Daca este posibilitatea de reluare de le intrerupere sau incepe calculul de la 0
Prin eveniment inteleg data cand s-a intimplat faptul.
Am fost pe la banca si am obtinut urmatorele informatii:
Creditul cesionat este refinantrea creditului din 2007 si a fost semnat in 06.2010 pe perioada de 6 ani.
Ultima plata efectuata de mine este in 03.2012. (Daca am citit bine pe forum acesta este data de unde incepe calculul prescriptiei.)
Creditul a fost declarat la plata anticipata in 2014.
Prescriptia se poate invoca cu efect partial?
In acest caz ce se intampla? Se recalculeaza suma datorata catre recuperator?
Daca in 2013 a fost trecuta pe cont intrega suma care era valorea creditului luat ca suma datorata si in periada 2013-2014 a fost trecuti doar penalizari si majorari atunci se prescrie datoria exacta ce era pe cont in 2013 si ramane de platit doar penalizarile pentru 2013-2014?
Va intreb acest lucru pentru ca asa am inteles de la banca ca dupa 3 luni dupa plata ultimei rate a fost trecut tot creditul restant pe cont si de atunci se calculeaza penalitatile si dobanzile pe toata suma. Si din cauza acesta au ajuns penalitatile la o suma asa de mare.