avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mutare usa apartament fara acordul vecinilor direct ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mutare usa apartament fara acordul vecinilor direct afectati de vecinatate

Buna ziua. Apartamentul de langa mine a fost cumparat acum cateva luni de noi proprietari care s-au gandit sa isi mute usa de la intrare luand astfel din holul blocului. Chiar daca inca de la inceput le-am zis ca nu sunt de acord pentru ca eu am patul lipit de acel perete si una e sa sune interfonul langa pat si alta e sa imi sune chiar in cap ei au zis ca nu ii intereseaza. Am aflat de la un vecin ca s-a facut o lista la intretinere si ca oamenii de pe scara au semnat ca ei sunt de acord (fara sedinta cu comitetul executiv, fara sa imi fie adus la cunostiinta acest lucru) pentru ca evident nu ii afecteaza pe ei asa ca le-am facut si eu reclamatie la primarie. Surpriza a fost ca primaria le-a dat acordul sa isi construiasca usa iar de ieri au inceput lucrarile. Ba mai mult au chemat si politia zicand ca noi ii deranjam pe ei.
Intrebarea mea este cum este posibil asa ceva cand noi avem usa lipita de zidul lor acuma si tinand cont ca legea 230/2007: Art. 39 spune clar ca "Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public sau de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune." Toate discutiile de pe internet spuneau ca fara acordul celor de langa nu pot face nimic si cu toate astea au obtinut aurotizatia de constructie. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gungrave , utilizator 15:35, 10 Mai 2016
Daca nu aveti nr. de inregistrare la sesizarea facuta la primire ma indoiesc ca veti primi vreun raspuns.
Reveniti cu o alta sesizare trimisa prin posta cu confirmare de primire.
Pentru a nu umbla dupa numere de inregistrare ,numai sesizari sesizari scrise cu confirmare de primire .
Petitiile nesemnate se claseaza .
Eu am facut sesizarea pe 23 februarie iar cei de la primarie au venit pe data de 17 martie in control la ei si au trimis si o hartie la asociatia blocului pe data de 24 martie asa ca au dat curs sesizarii mele (care a fost semnata) doar ca inca nu mi-au trimis raspuns inca. Din moment ce le-au dat autorizatie presupun ca imi vor raspunde ca faptul ca au avut 50%+1 semnaturi de pe scara pentru ei a fost suficient.
gungrave a scris:
.. presupun ca imi vor raspunde ca faptul ca au avut 50%+1 semnaturi de pe scara pentru ei a fost suficient.

Daca tot mergem pe presupuneri, eu presupun ca li s-a dat un termen pana la care vor trebui sa intre in legalitate, adica sa readuca usa la situatia anterioara.
Tineti-ne la curent.

Pt o asemenea modificare trebuia obtinut avizul vecinilor din imediata vecinatate (pereti comuni) adica de sus,jos ,stanga ,dreapta . Probabil primaria a acordat un termen rezonabil de reamplasare pe pozitia initiala . Cum au ocupat spatiul comun ?

Alte discuții în legătură

Mutare usa apartament pe holul blocului fara acordul vecinului direct afectat de vecinatate gungrave gungrave Buna ziua. Am mai postat aceasta problema acum cateva luni dar revin acum cu ceva mai multe informatii. Pe scurt vecinii mei si-au mutat usa de la aprtament pe ... (vezi toată discuția)
Mi-au crăpat pereții din cauza lucrărilor efectuate în apartament de vecinul de dedesubt. Îl pot acționa în judecată? Janaina Janaina Vecina de la et 1 de sub apartamentul meu a executat lucrari de amenajari interioare si timp de 6 luni aproape zilnic mi a forat creierii cu tot felul de ... (vezi toată discuția)
Utilizare spatiu comun bloc roxi1984 roxi1984 un proprietar al unui ap dintr-un bloc nou a luat abuziv(doar cu acordul celor 2 vecini de pe palier) holul din fata usii, construind un perete cu o usa. ... (vezi toată discuția)