avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mutare usa apartament fara acordul vecinilor direct ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mutare usa apartament fara acordul vecinilor direct afectati de vecinatate

Buna ziua. Apartamentul de langa mine a fost cumparat acum cateva luni de noi proprietari care s-au gandit sa isi mute usa de la intrare luand astfel din holul blocului. Chiar daca inca de la inceput le-am zis ca nu sunt de acord pentru ca eu am patul lipit de acel perete si una e sa sune interfonul langa pat si alta e sa imi sune chiar in cap ei au zis ca nu ii intereseaza. Am aflat de la un vecin ca s-a facut o lista la intretinere si ca oamenii de pe scara au semnat ca ei sunt de acord (fara sedinta cu comitetul executiv, fara sa imi fie adus la cunostiinta acest lucru) pentru ca evident nu ii afecteaza pe ei asa ca le-am facut si eu reclamatie la primarie. Surpriza a fost ca primaria le-a dat acordul sa isi construiasca usa iar de ieri au inceput lucrarile. Ba mai mult au chemat si politia zicand ca noi ii deranjam pe ei.
Intrebarea mea este cum este posibil asa ceva cand noi avem usa lipita de zidul lor acuma si tinand cont ca legea 230/2007: Art. 39 spune clar ca "Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public sau de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune." Toate discutiile de pe internet spuneau ca fara acordul celor de langa nu pot face nimic si cu toate astea au obtinut aurotizatia de constructie. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gungrave , utilizator 15:35, 10 Mai 2016
Sesizati Serviciul de urbnanism din cadrul Politiei locale ce se afla in subordinea Primariei.
Sesizati direct Primarul, Prefectul, Presedintele Consiliului Judetean, Arhitectul sef al Judetului, Arhitectul sef al municipiului, presa....

Din acea majoritate 50%+1 trebuie sa faca parte si proprietarilor direct afectaţi de vecinătate ori in acest caz nu fac parte .
Daca situatia nu s-a putut solutiona amiabil ,sesizati temeinic organele in drept (in scris ,recomandata sau numar de inregistrare) .
Astazi am primit raspuns la sesizarea mea facuta la Primarie si preluata de Politia Locala. Cum mi-au zis si mie atunci "are acordul asociatiei de proprietari e suficient". Urmeaza acuma sa trimit sesizari privitoare la acea autorizatie si cum e posibil ca acordul meu sa nu conteze. Acuma ca ei au falsificat semnatura mea eu nu am de unde sa stiu pentru ca nu am vazut aceea hartie cu semnaturi.
Va atasez si raspunsul primit [ link extern ] /
Autorizatia e pt modificari interioare ori dvs ati relatat ca sunt si exterioare (spatii comune/ holul blocului ) .
1) Problema e ca usa a fost reamplasata pe partile comune si astfel o parte din holul blocului (parti comune) sunt in cadrul apartamentului nr...
2) Fiind proprietar din directa vecinatate (perete comun ) nu vi s-a cerut acordul pt folosirea proprietati comune conform art 39. din legea 230/2007 .
Aceaste aspecte le-ati semnalat in petitie?
Ambele aspecte au fost mentionate in sesizare le-am scris exact legea si articolul respectiv plus textul articolului nici nu l-au bagat in seama dupa cum vedeti nu au combatut acel articol cu un altul care sa il anuleze pe acesta sau vre-o explicatie. Pur si simplu l-au ignorat. Au venit, au facut poze inainte sa isi mute usa, au zis ca au acordul majoritatii de pe scara si ca au autorizatia de la primarie si ISC asa ca nu conteaza si acordul meu. De asta zic ca tot cazul asta este fascinant si pentru mine.

Alte discuții în legătură

Mutare usa apartament pe holul blocului fara acordul vecinului direct afectat de vecinatate gungrave gungrave Buna ziua. Am mai postat aceasta problema acum cateva luni dar revin acum cu ceva mai multe informatii. Pe scurt vecinii mei si-au mutat usa de la aprtament pe ... (vezi toată discuția)
Mi-au crăpat pereții din cauza lucrărilor efectuate în apartament de vecinul de dedesubt. Îl pot acționa în judecată? Janaina Janaina Vecina de la et 1 de sub apartamentul meu a executat lucrari de amenajari interioare si timp de 6 luni aproape zilnic mi a forat creierii cu tot felul de ... (vezi toată discuția)
Utilizare spatiu comun bloc roxi1984 roxi1984 un proprietar al unui ap dintr-un bloc nou a luat abuziv(doar cu acordul celor 2 vecini de pe palier) holul din fata usii, construind un perete cu o usa. ... (vezi toată discuția)