Buna ziua. Apartamentul de langa mine a fost cumparat acum cateva luni de noi proprietari care s-au gandit sa isi mute usa de la intrare luand astfel din holul blocului. Chiar daca inca de la inceput le-am zis ca nu sunt de acord pentru ca eu am patul lipit de acel perete si una e sa sune interfonul langa pat si alta e sa imi sune chiar in cap ei au zis ca nu ii intereseaza. Am aflat de la un vecin ca s-a facut o lista la intretinere si ca oamenii de pe scara au semnat ca ei sunt de acord (fara sedinta cu comitetul executiv, fara sa imi fie adus la cunostiinta acest lucru) pentru ca evident nu ii afecteaza pe ei asa ca le-am facut si eu reclamatie la primarie. Surpriza a fost ca primaria le-a dat acordul sa isi construiasca usa iar de ieri au inceput lucrarile. Ba mai mult au chemat si politia zicand ca noi ii deranjam pe ei.
Intrebarea mea este cum este posibil asa ceva cand noi avem usa lipita de zidul lor acuma si tinand cont ca legea 230/2007: Art. 39 spune clar ca "Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public sau de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune." Toate discutiile de pe internet spuneau ca fara acordul celor de langa nu pot face nimic si cu toate astea au obtinut aurotizatia de constructie. Va multumesc.
Da am mentionat acest lucru in sesizarea facuta, le-am zis ca nu au acordul meu si ca nici acele semnaturi nu au fost stranse in sedinta cu comitetul executiv (cum era legal) ci pe ascuns fara stiinta mea, au facut si poze in care se vede clar peretele meu care urma sa fie inchis si degeaba au zis ca autorizatia lor e legala.
dupa 2 vizite la Primarie revin cu mai multe detalii interesante:
1. la lista de semnaturi ilegal stransa (la plata intretinerii) a fost atasata o hartie cu numar de inregistrare semnata si stampilata de administrator cum ca semnaturile au fost stranse la sedinta si ei sunt de acord cu mutarea usii
2. Asa cum banuiam vecinii mei au pile la primarie pentru ca un functionar public de la urbanism mi-a dat urmatoarele sfaturi "eu zic sa va intelegeti ca vecinii", "cu ce va incomodeaza" si "noi nu aveam de unde sa stim care sunt vecinii direct afectati de vecinatate" si "pai cum ca uitati ati smenat lista e ok" (chiar daca am scris NU dupa semnatura). Cei de la urbanism au tot tinut-o cu "hai domne cu ce va deranjeaza ca a inchis holul ala inestetic" si "pai are majoritate e ok din punctul nostru de vedere.
Cu toate ca sesizarea mea a fost inregistrata pe 03.03 ei au dat autorizatia pe 23.03 si acuma sustin ca ei nu aveau de unde sa stie care sunt vecinii direct afectati de vecinatate. Va dati seama ca a fost semnata pe princicpiul "semneaza si mie autorizatia asta dai naibii pe aia ca sunt prosti".
Am facut cerere cu numar de inregistrare sa vad copie dupa autorizatie sa avd si eu cine a semnat-o cu toate ca la cum ma aburea cred ca era chiar persoana de la urbanism pentru ca la un moment a scapat porumbelul zicand "sa o sun pe domna sa ii dau actele in original ca le-a lasat aici" dupa care si-a dat seama si a zis "a stai ca oricum nu am numarul dansei".
Urmeaza luni ISC-ul sper ca macar astia sa isi faca treaba cu toate ca domna la urbanism era sigura ca au si ITC-ul ca a vazut ea hartiile si e totul in regula :).