Buna ziua. Apartamentul de langa mine a fost cumparat acum cateva luni de noi proprietari care s-au gandit sa isi mute usa de la intrare luand astfel din holul blocului. Chiar daca inca de la inceput le-am zis ca nu sunt de acord pentru ca eu am patul lipit de acel perete si una e sa sune interfonul langa pat si alta e sa imi sune chiar in cap ei au zis ca nu ii intereseaza. Am aflat de la un vecin ca s-a facut o lista la intretinere si ca oamenii de pe scara au semnat ca ei sunt de acord (fara sedinta cu comitetul executiv, fara sa imi fie adus la cunostiinta acest lucru) pentru ca evident nu ii afecteaza pe ei asa ca le-am facut si eu reclamatie la primarie. Surpriza a fost ca primaria le-a dat acordul sa isi construiasca usa iar de ieri au inceput lucrarile. Ba mai mult au chemat si politia zicand ca noi ii deranjam pe ei.
Intrebarea mea este cum este posibil asa ceva cand noi avem usa lipita de zidul lor acuma si tinand cont ca legea 230/2007: Art. 39 spune clar ca "Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public sau de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune." Toate discutiile de pe internet spuneau ca fara acordul celor de langa nu pot face nimic si cu toate astea au obtinut aurotizatia de constructie. Va multumesc.
Pai tocmai asta e problema in conditiile in care ei nu au semnatura mea (al carui perete a fost luat total) primaria le-a dat toate avizele de constructie si ITC-ul la fel. Ei au zis ca au cumparat acel spatiu de la primarie si ca nu au nevoie de acordul meu (practic primaria le-a vandut acel spatiu).
Credeti-ma si eu sunt derutat de actiunile primariei. Suntem proprietari de apartamente de aici si confuzia mea cum poate primaria sa vanda un spatiu de pe scara blocului mai ales fara acordul meu. Cand o sa primesc raspuns scris de la primarie o sa il pun aici poate atunci voi intelege si eu mai mult.
Se poate vinde numai de catre proprietar ori primaria nu e proprietar pe acel spatiu .
Ati vazut inscrisuri cum ca a cumparat de la ... sau numai din auzite? Nu mai bagati in seama toate povestile de la colt , In extrasul de CF/ contractul de cumparare al apartamentului este mentionat clar ce detineti ,printre care si parti comune .
Partile comune sunt indivizibile ,adica orice este in bloc este si al dvs . - inclusiv din spatiul ocupat abuziv de vecin .
Tot ce este in bloc este proprietatea locatarilor ; si in contextul in care primaria are un apartament sau mai multe tot nu poate acorda spatii din proprietatea comuna .
Altfel spus ,simplificand, sunt trei proprietari la 40mp :10mp unul ,10mp al doilea ,10mp al treilea si 10mp parti comune . Primul cedeaza catre al doilea partea de 10mp si parti comune dar acest lucru nu-i da dreptul sa ocupe si 2/3 din partile comune pana la iesirea din indiviziune - partile comune raman comune .Totusi al doilea ocupa abuziv din partile comune si deoarece are aprobare de la sfantul sinod .
Nu le-am vazut cu ochii mei deoarece au invocat faptul ca le e frica sa nu le rup insa au fost verificate si de politia locala si de politia chemata de la 112 si au zis ca "domne au toate actele in regula, au 50%+1 din semnaturile de la proprietari nu au nevoie de semnatura dumneavoastra". Ce pot face in continuare? Sa cer de la primarie sa vad toate actele pe care i le-au dat si lor? Sa cer la ITC copie dupa autorizatia de constructie?