buna ziua,as avea nevoie de niste lamuriri cu privire la un divort,
vreau sa mentionez in primul rand ca sufar de cancer in faza aproape terminala,sunt casatorita de 17 ani,am un copil minor,am un apartament in comun cu sotul meu....as dori sa divortez din mai multe motive...unul dintre ele ar fi ca nu ma ajuta cu absolut nimic si nu ii pasa de boala de care sufar...alt motiv ar fi ca este agresiv verbal si ma si ameninta ca ma omora...ma intereseaza cum as putea face partajul pe apartament din momentul in care eu nu detin banii pt taxa de timbru,am dreptul la jumatate si cat voi mai avea de trait vreau sa traiesc linistita,mentionez ca nu doresc custodia copilului,din mai multe motive,vreau sa mai spun si ca traiesc dintr-o pensie de boala de 450 de lei.am 43 de ani.va multumesc ,si poate este cineva care ma poate ajuta...
multumesc mult pt raspunsuri.din pacate sotul meu nu este de acord cu divortul si nici cu partajul,el vrea doar sa mor mai repede ca el sa beneficieze in totalitate de apartament.din pacate o cale amiabila nu exista.doar instanta,si chiar daca voi muri inainte ca totul sa se fi terminat,vreau sa fac acest pas.stiu ca nu mai am foarte mult timp la dispozitie suferind de cancer la san cu metastaze hepatice si osoase,dar voi face tot posibilul sa traiesc linistita si nu langa o bestie.va multumesc mult tuturor
multumesc pt raspuns,nu doresc apartamentul, ci jumatate din el atat cat este partea mea,vreau sa ramana in casa sotul meu si vreau sa ma despagubeasca pt a-mi putea cumpara o casuta in care pot sa traiesc linistita
Luati in calcul si varianta unui testament, ca varianta de a micsora mostenirea cuvenita sotului, in caz ca nu terminati divortul.
Daca se dovedeste culpa sotului la divort, divortul poate fi continuat si de mostenituri, numai ca fiul dvs e minor.
Doamna, incercati si amiabil, ca una e sa discutati in inca o cearta daca va intelegeti si alta e sa vada omul o convocare oficiala, o sa vedeti modificari majore de atitudine, asta cu atat mai mult cu cat poate intelege ca toate aceste pierderi pot fi din patrimoniul sau actual si viitor. Sau ca acea intretinere de care va spuneam poate fi prestata de alta persoana decat sotul, asadar sotul poate sa nu mosteneasca nimic...
Varianta testamentului e buna, de asemenea, doar ca sotului ii va ramane o parte din averea dv.
Cred ca nu cunoasteti toate variantele, sunt unele care chiar l-ar determina pe sot sa isi schimbe atitudinea. cel putin sunt sanse mari.