avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prev.art. 84(1) Cpc, se aplica si cererilor de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Prev.art. 84(1) Cpc, se aplica si cererilor de executare ?

Pentru redactarea si depunerea cererii de executare silita, trebuie respectate prev.art. 84(1) Cpc?

Ma intereseaza acest aspect, vazand Decizia nr. 9 din 04.04.2016 a ICCJ, prin care s-a admis sesizarea formulată de Tribunalul Braşov - Secţia I civilă, în dosarul nr. 21531/197/2015, privind pronunţarea unei hotărâri prealabile şi, în consecinţă, s-a stabilit ca :

În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 84 alin. (1) din Codul de procedură civilă, cererea de chemare în judecată şi reprezentarea convenţională a persoanei juridice în faţa instanţelor de judecată nu se poate face prin mandatar persoană juridică, nici prin consilierul juridic sau avocatul acesteia din urmă.
Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă
.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:02, 6 Aprilie 2016
Normal? De ce? Aveti in vedere ca....ce, cand spuneti ca decizia 9/2016 a ICCJ nu se aplica proceselor pe rol? :)
Ma intereseaza f mult ce pot face intr-o contastatie la executare aflat deja pe rol (executare silita inceputa in 2015 la cererea cesionarului pj straina prin mandatar pj romana)...referitor la excepria lipsei cal.de reprezentant a mandatarului cesionarului, vazand si decizia ICCJ...
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2016
Irina S., utilizator
Am in vedere art.147 din Constitutie, respectiv:
(4) Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.
Pai decizia invocata este a ICCJ, nu a CC ...
Pai atunci ne mai invartim un pic in cerc si mergem la art.521 alin.3 cpc si ajungem tot acolo, adica la efecte dupa publicarea in MO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperatorii de credite nu mai pot executa silit datornicii?! demyco79 demyco79 Instanţa supremă a decis că o firmă nu poate fi reprezentată în instanţă de o altă firmă atunci când este vorba despre executarea silită, decizia ... (vezi toată discuția)
Contestare executare silita credit contractat in 2004 marianastamate marianastamate Buna dimineata! Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Pentru a depune o contestatie la o executare silita ce pasi trebuie sa urmez? Plicul de la executor a ajuns ... (vezi toată discuția)
Prescriere executare silita alinamariananistor alinamariananistor Buna ziua,imi puteti spune va rog unde pot verifica daca mi s-a prescis executarea silita,stiu ca se poate verifica intr-o baza de date.Daca cumpar o casa si o ... (vezi toată discuția)