avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietarul nu e proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietarul nu e proprietar

Buna ziua! In anul 2010 am inchiriat o locuinta sociala despre care nu mi s-au foarte multe detalii. Timp de 5 saptamani nu mis-a permis accesul in locuinta de catre primaria s 3 desi plateam chirie. Am apelat la Presedintie de am putut intra in casa, surprinzator, dar au intervenit rapid. La o luna si jumatate de cand m-am mutat in casa , in timp ce dormeam am fost inundata cu apa fiarta,instalatia de la baie s-a facut bucati. Eu mi-am fracturat piciorul stang pentru ca am alunecat pe parchet. Noroc cu vecinii care erau acasa la acea ora ca altfel imi ramanea copilul orfan,eu nu ma puteam trezi din cauza aburului care ma sufoca.Dupa ce mi-am revenit am cerut detalii despre asigurarea locuintei, despre situatuatia juridica a imobilului. Nimeni nu imi dadea nici un raspuns.Dupa mai multe cercecetari am aflat ca imobilul a fost ridicat pe proprietatea unui particular care a castigat procesul. Din acest motiv primaria nu a putut incheia asigurarea imobilului si nici eu ca chirias nu puteam incheia o asigurare, situatie care a fost ascunsa la incheierea contractului de inchiriere. La toate solicitarile mele nu am primit nici un raspuns. Situatia incerta a statutului de,,proprietar" a primariei face ca prelungirea contractului initial de inchiriere de 3 ani sa se faca prin acte aditionale de la an la an.Eu nu am dorit decat sa mi se respecte dreptul de a-mi asigura siguranta in locuinta. Inundatia a avut loc din vina constructorului si a modului cum a fost facuta receptia imobilului. Desi eu am facut plangere impotriva ,,proprietarului(ramasa pe loc) acesta a inaintat actiune in instanta. Acum suntem in etapa de apel si refuza sa aduca un act doveditor care sa ateste caprimaria este proprietarul real
al imobilului. Am apelat si la mediator(inainte de a incepe actiunea) sperand ca
se poate ajunge la o intelegere amiabila (chiar daca au mintit intentionat)care sa imi permita sa imi asigur locuinta. Daca erau in regula imi puneau la dispozitie documentele solicitate de nenumarate ori.Cum ii pot determina sa aduca in
instanta actele care dovedesc ca primaria este sau nu proprietarul imobilului? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lenus70 , utilizator 13:15, 8 Aprilie 2016
Puteți obține informații despre proprietarul imobilului depunând o cerere pentru eliberare extras de carte funciară pentru informare și prin verificarea documentației cadastrale. Puteți verifica situația litigiilor prin accesarea site-ului [ link extern ]
V-am raspuns. Dv. nu mi-ati spus daca asta ati cerut. ati cerut acte, ati cerut si sanctiune? E un om angajat acolo care raspunde cu banii lui daca nu va da actele, ati cerut?
Va rog sa cititi cu atentie.

Nu inteleg cum de aveti bani de chirie de platit unde nu stati si de asigurare si de proces daca stati intr-o locuinta sociala. Sigur nu e aici o problema?
Va multumesc pentru raspuns!
Am cerut acte,restituirea chiriei incasate abuziv pe perioada cand nu mi s-a permis accesul in locuinta si sanctionarea persoanelor vinovate. Dar au refuzat sa imi dea un raspuns. Fostul sef al spatiului locativ, aflat in functie la incheierea contractelor de inchiriere este anchetat. Dat fiind faptul ca am vazut moartea cu ochii cand am fost inundata cu apa fiarta in timp ce dormeam din vina constructorului si a modului cum s-a facut receptia imobilului asigurarea e necesara. Procesul e o presiune in plus pentru mine, trebuie sa ma invoiesc de la serviciu, taxa de timbru a fost 25%din salariu iar in instanta ma reprezint singura. Venitul meu e de 1 400 lei. E greu dar nu renunt la dreptul meu. Wekeend placut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare obligatorie locuinta anl mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Va rog frumos sa îmi spuneți și mie dacă sunt obligat sa fac asigurare obligatorie pt locuința (conform legii 260/2008, republicata ... (vezi toată discuția)
Chiriasilor li se vor expira contractele alexandru andra alexandru andra Buna seara. Suntem chiriasi de cca 40 ani.Imobilul este revendicat, restiuit in natura, dar proprietari nici nu notifica chiriasi pentru contracte noi....in ... (vezi toată discuția)
Renovare imposibila xvanish xvanish Buna ziua, Detin o locuinta ,propietate personala, in ea se afla chiriasi fara contract ,doresc sa o renovez , dar accesul imi este ingradit de catre chiriasi ... (vezi toată discuția)