buna va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.
Am decis impreuna cu partenera sa desfacem casatoria la oficiul starii civile de care apartinem. In principiu ne-am inteles : desfacem casatoria si avem de impartit niste chestii minore gen televizor, calculator, mobile, etc, etc si o masina. Fara pretentii imobiliare sau altceva. Singurul lucru pe care l-am facut impreuna in timpul casatoriei au fost aceste bunuri.
La oficiul starii civile mi s- a spus ca se va lua in calcul doar desfacerea casatoriei. In schimb pentru asa zisul partaj, cum ar trebui sa procedez ?
Vreau ca in ziua in care ies actele de divort lucrurile sa fie clare intre noi sa nu ma trezesc ca vine si imi cere peste nu stiu cat timp despagubiri sau alte chestii in afara celor despre care am discutat deja.
multumesc pentru raspuns.
Multumesc deja tuturor pentru raspunsuri. Daca imi permiteti , va rog sa ma ajutati si cu o formulare sa fie si acoperitoare si cat mai putin penibila . M-am gandit la ceva, va rog sa-mi spuneti cum vi se pare :
'' Subsemnata X declar de buna voie si nesilita de nimeni ca am parasit domiciliul conjugal si am solicitat divortul pe cale amiabila deoarece am inceput o alta relatie.
Odata cu aceasta intamplare mentionez ca nu am nici o pretentie asupra bunurilor care au rezultat in timpul casatoriei noastre sau inaintea acesteia, urmand ca toate acestea sa ramana in proprietatea fostului sot X.
Martori la aceasta conventie au fost : Y si Z.
Incheiat astazi : xx-xx-2016.
Noi asa ne-am inteles, sper sa nu fie probleme.
Repet, este o perioada cumplita pentru mine si fac tot ce pot sa raman in picioare .
Mie mi se pare cam aiurea, parca ați santaja-o sa semneze ca sa fiți de acord cu un divorț amiabil.
Ce legatura e intre faptul ca v-a înșelat cu bunurile? Împărțirea bunurilor nu are legătură cu divortul și motivul acestuia.
Puteți face un înscris în care dansa sa scrie ca vi le lasa dvs în proprietate și posesie ca nu are nevoie de ele și nu mai are pretenții prezente sau viitoare la aceste bunuri.
Nu are sens sa mergeti la notar pentru un astfel de partaj.
Nici nu cred ca sta notarul de asa ceva.
Il puteti face cu 2 martori sau puteti merge cu actul la avocat si va aplica o stampila pe el ca sa aveti si data certa si mai multa siguranta.
Oricum nu cred ca o sa va judecati pentru un televizor nici daca va razganditi...
Esential este ca in momentul partajului sa ia fiecare ceea ce are dreptul conform intelegerii.
Sunteti prea implicat emotional, mergeti la o redactare a acestui act. Ca idee, lichidarea regfimului matrimionial se farce doar in forma autentica. Totusi, importanta acestei lichidari, sincer, nu o pricep inca. Formalitatile romanesti nu includ necesitatea lichidarii regimelor matrimoniale anterioare ca o conditie a achizitiei de bunuri noi in afara regimului.
E dificil de explicat.
Totusi, nu introduceti amanti in actul de partaj, sincer. Mai mult, modul in care ati redactat actul acela, de departe, miroase a nulitate pentru cauza.
E necesar sa intelegeti ideea unui partaj si legatura dintre acesta si incheierea casatoriei. Sau... mergeti la un jurist si gata. Asa intelegeti si necesitatea sau nu a actului notarial de lichidare, dupa caz.