avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita prin care parintele care are ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita prin care parintele care are stabilit domiciliul minorului sa duca si sa ia copilul la domiciliul celuilalt parinte.Principiul disponibilitatii.

Ma intereseaza sa obtin o hotarare judecatoreasca pe program de vizita prin care parintele la care este stabilit domiciliul minorului in strainatate sa aduca minorul personal la vizita la celalalt parinte copilul in vederea exercitarii legaturilor personale cu minorul si tot el sa vina sa il ia inapoi in strainatate.

Ideea este ca un parinte din Romania nu isi poate permite sa suporte cheltuielile legate de transoprtul copilulul dus si intors in strainatate.

La un salariu de 250 euro este logic ca nu poate suporta costuri de 500 euro pe transport.
Dupa logica mea...evident...
Logica instantelor poate fi diferita la costuri...evident...

In fine...lasand logica unuia sau a altora la o parte ma intereseaza de unde a rezultat ideea ca parintele care are drept la legaturi personale cu minorul sa suporte singur costurile legate de exercitarea dreptului la legaturi personale cu minorul.
Nu am descoperit acest lucru...dar...nici nu am cautat...
Nici nu cred insa ca se poate gasi...sursa...si de aceea nici nu am cautat...

Daca stie cineva il rog sa imi spuna ca sa inteleg o posibila logica a instantelor...

In alta ordine de idei, promovez o actiune prin care parintele la care este stabilit domiciliul minorului sa suporte toate cheltuielile legate de transportul copilului si in caz de instanta vrea sa oblige parintele din Romania la luarea si ducerea copilului inapoi in strainatate sa se respinga actiunea.E vorba de principiul disponibilitatii.
Adica reclamantul daca cere ceva are dreptul de a preciza exact ceea ce solicita la instanta si sa ii fie respinsa actiunea daca nu se pronunta exact cum a cerut in petitul actiunii sale.
Instanta nu are dreptul de a hotara in contra sau in afara la ceea ce a cerut reclamantul in actiunea sa, conform principiului disponibilitatii.

Adica nu consider ca instanta poate sa dispuna altfel decat a solicitat reclamantul in actiunea sa.
Astfel, daca reclamantul a cerut ca paratul sa ia copilul in strainatate si sa il duca inapoi
atunci cand este vorba de vizita, instanta sa nu dispuna prin hotararea sa ca reclamantul sa duca copilul in strainatate si sa il aduca inapoi in Romania.
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:11, 23 Aprilie 2016
Da, instanta a dat copilul la tata in strainatate prin hotararea sa si practic se rupe definitiv legatura cu mama deoarece nu are cum sa ajunga acolo din motive financiare.
Va inteleg uimirea...

De aceea am deschis program de legaturi personale cu minorul in conditiile susmentionate deoarece in caz contrar se rupe definitiv legatura cu mama sau vede copiulul cel mult o data pe an.
Tatal poate achita aceste cheltuieli de transport intrucat are salariu mai mare si poate face fata...daca vrea...evident...
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Aprilie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare copil tinaa tinaa buna seara. va rog sa imi spuneti daca fostul sot poate lua copilul in varsta de 2ani si 7 luni , fara voia mea , pe o perioada de 3-4 zile sa il duca afara ... (vezi toată discuția)
Exercitare in comun autoritate parinteasca ettorebariton ettorebariton Solutia pe scurt: Admite acţiunea principala. Admite in parte cererea reconvenţionala. Dispune ca autoritatea părinteasca privind minorul sa fie exercitata ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna ziua.Sunt tata si am o fetita de 8 ani care este trecuta pe numele meu.Din cauza neintelegerilor m am despartit de mama fetei mele .Instanta ia ... (vezi toată discuția)