Am divortat in urma cu aproape doi ani, amiabil, fara copii minori. As vrea sa fac partajul si ma intereseaza daca exista posibilitatea punerii unei clauze speciale. Ca bun comun este un apartament. Se poate, daca sunt de acord cele doua parti, sa se treaca o clauza speciala si anume, daca vreunul dintre cei doi fosti soti se recasatoreste si moare (:)poveste pe scurt), partea lui de casa sa revina automat copilului? Sau o alta solutie certa, viabila si de neatacat din punct de vedere juridic, prin care sa nu fiu obligata sa despagubesc o eventuala viitoare posibila vaduva a fostului consort :)...
Propune-i sa ii donati copilului casa pastrandu-va dreptul de uzufruct viager. In felul asta omul se asigura ca va sta acolo cat va dori, iar dvs ca ap ii e asigurat copilului.
Propune-i sa ii donati copilului casa pastrandu-va dreptul de uzufruct viager. In felul asta omul se asigura ca va sta acolo cat va dori, iar dvs ca ap ii e asigurat copilului.
Aceasta cred ca este singura varianta legala conform legii.
Nu aveti cum sa procedati in alt fel deoarece sunt norme juridice imperative si nu se poate eluda legea.
Partaj
Ada Anca
In luna iulie 2019 a fost pronuntat divortul definitiv. Pana la aceasta data nu am reusit sa deschid prces pentru partaj. Din aceasta casatorie avem un copil ... (vezi toată discuția)