avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Incheiere conventie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Incheiere conventie

Sunt presedintele unei asociatii de proprietari dinBucuresti. In randul membrilor asociatiei de proprietari avem si un birou al postei,care functioneaza la parterul blocului nostru. Am primit,de curand, o conventie, intocmita si semnata de 7 reprezentanti ai postei, pe care ar urma s-o semnam si noi, presedintele, administratorul si cenzorul, in care se reglementeaza modul de calcul si plata al cheltuielilor de intretinere.
Ce ma deranjeaza este ca doresc ca asociatia sa faca copii dupa toate documentele, inclusiv bonuri, facturi, etc, pe care sa le ataseze la copia dupa lista de intretinere si lista de furnizori (pe acestea 2 le trimiteam pe mail si pana acum).
Ce parere aveti,este normal sa semnez aceasta conventie?
Cel mai recent răspuns: constantin cretescu , utilizator 17:31, 13 Aprilie 2016
De unde ati dedus ca "nimeni nu a semnat o conventie cu o entitate juridica privind plata contributiei la intretinere"!?
Am iuncheiat nu una, ci multe conventii cu persoane juridice proprietari sau chiriasi in asociatie, dar aceste conventii le-am intocmit noi, asociatia si nu ceilalti.
Cititi si aplicati art. 37 din HG 1588/2007.
In conventie puteti sa cuprindeti toate cheltuielile normale, obisnuite dar si cele suplimentare determinate de activitatea persoanei juridice respective; tot prin conventie puteti stabili explicit (sau prin necuprindere) acele cheltuieli care se suporta numai de proprietarii de apartamente si nu de persoan juridica, de la caz la caz.
Imi cer scuze. M-am exprimat gresit. Ma refeream la situatia mea cu posta.
Multumesc .
La Documente utile, filtrati Asociatii de proprietari si la pag. 3 o sa vedeti postat de mine un model de Conventie pe care o puteti incheia cu un agent economic care este arondat asociatiei dvs.
Nu ei sunt in masura sa incheie aceasta conventie, ci as. prop.
Dupa cum spunea si @Adriantot -
Cititi si aplicati art. 37 din HG 1588/2007.

Aveti si modelul, il descarcati, este full editabil, il mai modificati dupa nevoile practice si il duceti la semnat.
Dupa cum reiese din legislatie, conventia o puteti pune in aplicare chiar daca cei de la posta nu sunt de acord.
In fine, eu zic ca este bine sa incheiati aceasta conventie - in conditiile stabilite de catre com. ex. - nu dupa cum vor dansii.
Succes!
Am gasit. Multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiile cenzorului sau a comisiei de cenzori lucii67 lucii67 buna seara, am cateva nelamuriri legate de atributiile cenzorului sau a membriilor din comisia de cenzori si as dorii daca se poate sa ma lamuriti si pe mine ... (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie de proprietari-urgent irinaalina irinaalina Buna ziua, Sunt cenzor la o Asociatie de Proprietari infintanta de curand. Acum cateva ore am constatat ca s-a afisat prima intretinere . Lista nu este ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cpi pt spatiile comerciale de la parter - studiu de caz grandanat grandanat Buna ziua, Am rugamintea sa-mi impartasiti din propria experianta problemele si solutiile gasite de dvs in repartizarea cheltuielilor pe cota parte indiviza ... (vezi toată discuția)