Un magazin non stop si /sau bar-restaurant
aflat in imediata proximitate a unui bloc de locuit ( 7-10 m) pe domeniul public .
Are nevoie de acordul locatarilor direct afectati pt a obtine autorizatie de functionare?
Unde se poate ataca acesta autorizatie temporara daca activitatea deranjeaza ordinea si linistea publica?
Buna ziua
Plangerile nu folosesc la nimic
Mai ales plangere catre organului admistrativ asupra unei decizii pe care tocmai acel organ a luat-o. Clar se termina cu un refuz.
Politita nu constata niciodata nimic ( cu o exceptia , cand este prea tarziu pt a mai prevenii ceva) si te redirectioneaza tot la primarie.
De aceea repet intrebarea si doresc un raspuns precis :
Un magazin non stop sau bar care functioneaza intre blocuri ( nu in bloc ci linga la 7-10 m) Are nevoie de acordul locatarilor implicati direct pt a obtine autorizatia de functionare sau nu ? Le ce lege face referire ?
Inteleg ca nu faceti niciun demers ca deja stiti ca nu se rezolva. Nu stiu daca acesti locatari direct implicati s-au implicat suficvient ca intr-o zi la o ora sa mearga la primarie sa ceara in masa o audienta, nu stiu daca ceva concret s-a facut, ceva care sa implice efort, consum de timp, de resurse... sau daca doar s-au dat 2-3 telefoane.
Fara implicarea directa a celor direct implicati nun se rezolva.
In rest, da, cu o sedsizare si o implicare corespunzatoare se rezolva. Dar daca vine UN vecin cu O hartiuta, nu, nu are ce sa se rezolve ca nici macar nu se poate constata deranjul atator oameni...
Buna ziua Dna.
Multumesc pt raspuns
O sa fiiti surprinsa de cate plangeri scise am facut si in nume propriu dar si ca asociatie.
Raspunsurile primite sunt pe langa subiectul plangerii chiar halucinante pe alocuri si de politie si de la primarie.
Ma intereseaza o opinie avizata pt ca doresc sa merg in instanta de aceea tot insista sa primesc raspuns precis la intrebare .
Mai este de actualitate ce ati mentionat Dvs? Daca da, imi puteti mentiona, va rog, textul legii unde se specifica cele mentionate de Dvs?
Daca un alt user stie sa ma indrume cu un raspuns, m-as bucura si apreciez mult.
Multumesc,
Dan
Andreea Ioana Miricioiu a scris:
In vederea obtinerii autorizatiei de functionare aveti nevoie avizul comitetului executiv al asociatiei si de acordul locatarilor direct afectati, respectiv locatarii pe plan orizontal si vertical al imobilului(sus, jos, stanga, dreapta)-tabel nominal cu CI serie / nr / CNP/ semnaturile locatarilor, numele si semnatura presedintelui asociatiei, stampila asociatiei, data pe anul in curs si specificarea orarului de functionare. Toate acestea se obtin de la locatarii imobilului in care se afla spatiul.
De retinut ca acordul locatarilor sus mentionati este necesar si pentru ancorarea reclamelor de pereti, etc.
Intai se face plangere privind disconfortul locatarilor. Modalitatea in care se face plangerea este importanta, ce se cere este important, zona, locatia, totul trebuie trecut acolo, descrieri, poze, anexe. Nu se face o plangere sau chiar mai multe si se asteapta un raspuns, pentru ca raspunsul ar putea sa nu fie prompt, ar putea sa nu fie ce va doriti. Deplasarea mai multor locatari la primarie, la depunerea cererii, e importanta. Istoricul deranjarilor conteaza, ca daca nimeni nu a sesizat nimic si functioneaza acolo de 7 ani, cam asa va ramane.
De regula, daca restaurantul in cauza activeaza de ani si ani in acel loc, demersurile trebuie facute cu atat mai profesionist.
Cand, in final, primiti raspunsuri de la toate, atacati ce nu va convine in instanta. De regula, in situatii de acest gen se ataca actul administrativ de autorizare a functionarii sau se da in judecata primaria pe obligatia de a face, depinde de situatia juridica.
Daca exista deja autorizatie emise, trebuie sa luati in calcul ca nu e simplu sa o desfiintati si ca sunt sanse mari de tot sa ajungeti in instanta.
Cand ajungeti acolo, cel mai important este sa fi facut lucrurile la timp, intocmai, profesionist. Cu sau fara avocat, daca nu stiti demersurile si ordinea, trebuie intai sa va adresati unuia cu datele pe care le aveti ca sa se vada elementele de fapt care ar influenta demersurile. Va faceti o lista din ce va spune avocatul si fie parcurgeti pasii singuri, fie cu un avocat, insa trebuie o disciplina in aceste demersuri. Nu doar demersul in sine e important, dar si cat de prompt ajungeti la urmatorul.
De luat in calcul este si o negociere cu firma in cauza, insa sunt sanse mici sa negociati asa, in picioare, neoficial, la intrarea in local. Si negocierea trebuie sa arate firmei intentiile dv., ca sunteti seriosi, ca veti merge mai departe sa va asigurati linistea.
Este dificil de realizat echilibrul intre derularea vietii private si dezvoltarea economica in orase cu urbanism haotic, asta este o realitate. Chestiunile dificile sunt greu de obtinut fara asistenta juridica, dar nu imposibil. Nici cu asistenta ele nu sunt garantate, depinde muuuuult de situatia de fapt.