avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Santaj cu amenintare-rog ajutor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Santaj cu amenintare-rog ajutor

Buna seara,
se poate anula un contract de imprumut semnat la notar sub amenintare si santaj? Mentionez ca banii mentionati in contract nu au fost niciodata incasati. In ce conditii se poate anula actul si care ar fi pasii ce trebuiesc urmati? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:14, 11 August 2009
Buna seara.Ce calitate detineti in contract,cine a amenintat si cu ce a santajat?Reveniti cu precizari ,pentru a lamuri situatia.
Va trebui sa demonstrati ca asa s-a intamplat.
Banii trebuiau numarati in fata notarului...va trebui sa faceti dovada celor afirmte, nu cred ca va fi prea usor. Santajul este oinfractiune foarte grava , cu un pericol social sporit iar amenintarea deasemenea. depuneti plangere la politie sau parchet in privinta acestui aspect.
pinkk a scris:

Buna seara,
se poate anula un contract de imprumut semnat la notar sub amenintare si santaj? Mentionez ca banii mentionati in contract nu au fost niciodata incasati. In ce conditii se poate anula actul si care ar fi pasii ce trebuiesc urmati? Va multumesc.

Numai daca dovediti amenintarea si santajul.
Putine sanse...daca nu minime.:)
teoretic, puteti introduce o actiune in anulabilitate, invocand violenta ca si viciu de consimtamant, care va duce la anularea respectivului contract, practic, trebuie sa faceti dovada acestui fapt, fie prin existenta unui martor, a unei inregistrari a persoanei care va ameninta, de fapt prin orice mijloc de proba.

puteti de asemenea sa faceti plangere la politie pentru santaj, ceea ce va si recomand sa faceti.

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma florin2003 florin2003 Tatal meu din cauza unui santaj i-a donat apartamentul fratelui meu si acum va ramane pe drumuri.Ce se mai poate face?Va rog mult sa imi raspundeti (vezi toată discuția)
Sunt santajata si amenintata helpmeplease helpmeplease Un baiat are poze cu mine dezbracata si ma ameninta ca o sa le faca publice daca nu fac ce vrea el.(momentan este plecat in Anglia,dar cand o sa vina acasa ... (vezi toată discuția)
Defaimare,calomnie,santaj ultras_fabian ultras_fabian buna seara am o problema cu un fost prieten,care mi-a furat un lucru de valoare in lipsa mea profitand de faptul ca avea acces la cheia portii (stau la ... (vezi toată discuția)