avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Santaj cu amenintare-rog ajutor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Santaj cu amenintare-rog ajutor

Buna seara,
se poate anula un contract de imprumut semnat la notar sub amenintare si santaj? Mentionez ca banii mentionati in contract nu au fost niciodata incasati. In ce conditii se poate anula actul si care ar fi pasii ce trebuiesc urmati? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:14, 11 August 2009
Violenta , viciu de consimtamant , poate fi invocata in termenul general de prescriptie , adica cel de 3 ani de la data incetarii ultimului act de constrangere asupra dumneavoastra.Sanctiunea e nulitatea relativa.
Insa violenta nu se prezuma , ci trebuie dovedita.Competenta e instanta de judecata in a carei raza teritoriala a fost incheiat actul.

Santajul absoarbe infractiunea de amenintare , insa , in vederea retinerii infractiunii , e necesara amenintarea reala cu un rau , indreptat impotriva persoanei in cauza , a sotului , sau a unei rude apropiate , cu scopul de a da , a face , sau nu face ceva ....

Iar varianta agravata prezinta forma de a ameninta a da in vileag o fapta pagubitoare pentru acesta, sot , sau ruda apropiata.

Cum s-au intamplat , totusi , actele de violente?Detaliile sunt foarte importante .

Ultima modificare: Marți, 11 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
"Actul indeplinit de notarul public, purtand sigiliul si semnatura acestuia, este de autoritate publica si are forta probanta prevazuta de lege." (art. 4 din legea 36/1995, a notarilor publici si a activitatii notariale)...si asa cum spune si legally, "banii trebuiau numarati in fata notarului..." Daca aveti insa dovezi temeinice in sustinerea afirmatiilor dvs., faceti o plangere penala in termenul de 2 luni de cand ati cunoscut persoana vinovata de savarsirea infractiunilor precizate si daca se obtine o hotarare definitiva si irevocabila favorabila, e posibil sa se anuleze actul respectiv, insa nu stiu ce sanse sa va dau. Mult succes, si asa cum am mai spus..."MAI MULTA ATENTIE!"
Daca , cu-adevarat , a fost savarsita infractiunea de santaj , si doriti sa aduceti raportul juridic de conflict , in termen de 2 luni de la data savarsirii infractiunii , in fata agentilor de politie / procurorului , vor fi efectuate acte de cercetare , si , in mod firesc , va fi aplicata o sanctiune.
Daca va fi dispusa trimiterea in judecata , anularea actului incalcat cu nerespectarea dispozitiilor legale reprezinta una din modalitatile de reparare a prejudiciului cauzat prin infractiune.

Totusi , situatia e neclara....
Buna ziua.In lipsa martorilor si a oricaror probe slabe sperante sa solutionati in favoarea dvs .Daca precizati ca actul a fost intocmit in fata notarului,acesta nu a parcurs procedura legala ,nu s-a interesat daca suma mentionata in inscris ,a fost in realitate incasata?Ipotetic ,acceptand sustinerile dvs cum probati afirmatia "contract de imprumut semnat la notar sub amenintare si santaj "?Daca situatia s-a desfasurat dupa cum pretindeti,este trist pentru dvs si poate ,cu alta ocazie veti acorda atentie sporita .
pinkk a scris:

Buna seara,
se poate anula un contract de imprumut semnat la notar sub amenintare si santaj? Mentionez ca banii mentionati in contract nu au fost niciodata incasati. In ce conditii se poate anula actul si care ar fi pasii ce trebuiesc urmati? Va multumesc.

Se poate deschide un proces civil prin care sa se solicite anularea actului juridic dar va trebui sa se constate de instanta ca nu a existat in realitate raportul juridic.
Este foarte greu asa ceva de obtinut.

In procesul penal daca exista probe certe in acuzare ar fi mai usor dar se intinde mult in timp un astfel de proces.
Daca e vorba de infractiunea de santaj se va anula actul de catre instanta de judecata in cadrul procesului penal.Totodata instanta va trebui sa constate inexistenta platii efectuate in cadrul contractului de imprumut.
Procesul penal in astfel de cazuri poate dura 3-4 ani.
Fara un flagrant invinuitii nu prea pot fi arestati.Doar daca merg la politie fara avocat s-ar putea intampla asa ceva.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma florin2003 florin2003 Tatal meu din cauza unui santaj i-a donat apartamentul fratelui meu si acum va ramane pe drumuri.Ce se mai poate face?Va rog mult sa imi raspundeti (vezi toată discuția)
Sunt santajata si amenintata helpmeplease helpmeplease Un baiat are poze cu mine dezbracata si ma ameninta ca o sa le faca publice daca nu fac ce vrea el.(momentan este plecat in Anglia,dar cand o sa vina acasa ... (vezi toată discuția)
Defaimare,calomnie,santaj ultras_fabian ultras_fabian buna seara am o problema cu un fost prieten,care mi-a furat un lucru de valoare in lipsa mea profitand de faptul ca avea acces la cheia portii (stau la ... (vezi toată discuția)