avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Refuz primire factura
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Refuz primire factura

Beneficiarul serviciilor pe care le furnizam refuza sa primeasca factura, am incercat si prin posta cu confirmare de primire, nu primeste corespondenta de la societatea noastra. ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: alexgrigoriu , utilizator 21:26, 11 August 2009
refuza sa primeasca corespondenta de la societatea noastra
In aceasta situatie cred ca e cazul sa va grabiti sa il actionati in instanta (probabil ca mai are si alti furnizori neplatiti).
Avand in vedere ca refuza primirea facturilor dvs, ar fi 2 variante: sa i le comunicati printr-un executor judecatoresc, odata cu o convocare la conciliere, iar ulterior sa il actionati in instanta, sau daca aveti contract si din acesta rezulta cu certitudine sumele pe care vi le datoreaza (de exemplu un onorariu lunar aferent prestarii unor servicii) puteti sa formulati direct actiune conform dispozitiilor OUG 119/2007.
Poate ar fi bine sa faceti niste cercetari cu privire la solvabilitatea respectivului client, daca nu cumva are cereri de deschidere a procedurii insolventei pe rol sau executari silite, ori instrumente de plata refuzate in banca si a intrat in CIP.
In oricare din aceste situatii ar fi bine sa apelati la un avocat de urgenta si sa incepeti procedurile judiciare impotriva sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confirmare de primire fannatura fannatura Un client rau platnic refuza sa primeasca orice corespondenta pe care i-am trimis-o cu Cargus, cu prioripost cu confirmare de primire, pe fax (cica e stricat ... (vezi toată discuția)
Refuz corespondenta utc utc Am un debitor care refuza sa primească corespondenta de la societatea noastră. in corespodenta sunt facturile de prestari servicii. ce este de făcut? pot ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? ddianna ddianna Buna ziua, Am prestat servicii transport marfa firmei x.Am emis factura si am trimis-o prin posta cu confirmare de primire pentru a ne fi achitata. Firma ... (vezi toată discuția)