avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administrator(i)
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administrator(i)

Buna ziua

Ne confruntam cu o situatie inedita. In urma unor conflicte intre administratora asociatiei noastre si un membru al comitetului executiv, aceasta ne-a solicitat sa nu mai presteze serviciile aferente pentru scara respectiva (la care de altfel si locuieste).
In situatia data nu stim cum sa procedam. Scara respectiva poate angaja un administrator suplimentar?
Situatia este cu atat mai delicata cu cat administratora respectiva este eficienta si-si face bine treaba, iar respectivul membru in comitet este un fost presedinte al asociatiei care a facut multe tampenii din nestiinta.
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 17:16, 28 Aprilie 2016
Cand am spus de schimbare , evident că cei care l-au ales trebuie să-l și demită .

Fiind o persoană recalcitantă va rămane doar vorbele faptele se iau in comun.
BEN46 a scris:
Comitetul executiv este format dintr-un număr impar , că să demiți pe cineva ai nevoie de 50+1 din C.E. pt. a pune in aplicare o decizie .

Total eronat.
Stiti dumneavoastra ceva de modul de luare a deciziilor dar comitetul executiv nu poate decide demiterea unui membru al comitetului, membru ales de adunarea generala conform legii 230/2007, indiferent ca voteaza 50%+1 sau 100% din numarul membrilor comitetului executiv.
Ori isi da singur demisia, ori prima adunare generala alege alti oameni in comitet.

Pai eu exact asta spun: la AG de la scara lor in ultimii doi au participat doar el si presedintele ce l-a precedat. In conditiile astea pe cine altcineva sa alegem? Si cum sa alegem noi ceilalti pentru ei?
Adunarea generala nu alege membrii comitetului sau presedinti pe fiecare scara. Adunarea generala alege presedinte pentru intreaga asociatie indiferent la ce bloc sau scara este acesta proprietar.
Sdunarea generala alege membrii comitetului, dar acestia nu trebuie sa fie neaparat intr-un anumit numar de pe o scara sau bloc. Pot fi alesi trei de la o scara si doar unul de la alta scara. Iar daca de la o sacra nu participa membri ce ar putea fi alesi sau chiar daca participa si refuza sa fie alesi, puteti sa nu alegeti pe nimeni de la acea scara.
infosystems4u a scris:


va contrazic, face scandal, agreseaza verbal adminsitratora si ne paraziteaza sedintele.


Fata de toate aceste aspecte ,restul membrilor comitetului executiv, nu au nicio reactie ?

Alte discuții în legătură

Demisia unui membru din comitet cfelicia cfelicia Va rog sa-mi spuneti daca s-a procedat corect: Vicepresedintele asociatiei de proprietari si-a dat demisia Comitetul executiv a desemnat in locul acestuia un ... (vezi toată discuția)
Demisie din comitet ContSters122354 ContSters122354 BUN GASIT, Pt demitere din comitet se face cerere scrisa ,sau pur si simplu demisionezi? Ca si reprezentant de scara am fost propusa sa fac parte din ... (vezi toată discuția)