Salutare , impreuna cu alti 2 copropietari detin un imobil , fiecare dintre noi detine cota de 1/3 . Unul dintre copropietari locuieste singur in acest imobil de mai bine de 5 ani , acesta in ultimii 2 ani a facut diverse modificari la el (termosistem nou , terasa , trotuare , desfiintare usa , etc ) , totul fara autorizatii sau macar cu acordul meu . Cum nu am dorit niciodata acest imobil , nu m-a interesat pana acum imobilul dar in urma altercatiilor nu pot lasa unei astfel de persoane cota mea .
Eu ii datorez lui ceva pentru modificarile/imbunatatirile aduse imobilului , lucrari facute fara acordul meu (imobilul se afla in stare foarte buna) ?
Cum nu am locuit in acel imobil , o sa fie putin cam greu sa obtin accesul . In cazul in care dau de usi incuiate si nu doreste sa imi ofere o cheie , pot sa sparg si sa inlocuiesc incuietorile ? sau trebuie sa fac o plangere la politie ca nu imi este permis sa intru pe propietatea mea ?
Pana la urma stati acolo sau nu stati? Nu are legatura proprietatea cu locuitul, sunt oameni care au societati in casele lor, acelea nu sunt locuintele lor, altii au ferme si nu stau langa porci. Deci locuiti sau nu?
Cum anume locuiti acolo fara sa aveti chei, ca nu pricep?
Nu ati stiut de imbunatatiri sa il somati sa inceteze desi ati stat acolo?
Daca aveti o cota, care sunt usile dv.? Puteti descuia usile cu cheia dv., dar schimbati incuietorile cu acordul coproprietarilor si cu inmanarea cheilor catre acestia, daca locuiesc acolo. altfel se cheama tulburare de folosinta, de domiciliu... se lasa cu penal si despagubiri civile. Indiferent ca e si proprietatea dv. sau nu.
"altfel se cheama tulburare de folosinta, de domiciliu... se lasa cu penal si despagubiri civile. Indiferent ca e si proprietatea dv. sau nu."
Dar nu ii da nimeni afara , vreau doar acces in casa respectiva , mi se pare ciudat sa nu pot intra pe o propietate ce imi apartine :)))
Daca eu doresc sa locuiesc in casa respectiva dar nu am acces , ce solutii am ? fara iesirea din indiviziune .