avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plangere impotriva fostului angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plangere impotriva fostului angajator

buna ziua! astazi a venit un inspector de munca la mine la servici, mi a prezentat un dosar cu o plangere a fostului angajator impotriva mea. In acel dosar se gasea plangerea propriu-zisa in care era scris prejudiciul de 380 euro si cam 300 lei, incetarea ctr de munca cu acordul partilor, si cateva pagini printate cu convorbirile mele cu celelate colege ( lucram la o agentie de turism). Maine dimineata cand am sa merg la politie as dori sa fac o plangere. Se poate sa fac sub mai multe acuzatii?
1) Acuzatii false ( intrucat nu mi-a dat nota de lichidare cand am plecat cu suma datorata care era de 300 de eur , acum brusc am citit ca s a marit la 380 euro.
2) Violarea corespondentei: acea adresa era cea personala de email, nu avea dreptul sa sparga mailurile

Nu am semnat nimic de predare primire, nici cand m am angajat, nici cand am plecat, iar cartea de munca mi am ridicat o fara probleme.

Astept cateva sfaturi.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:24, 13 August 2009
Dupa cercetare asa ramane.:(
Imi pare rau ca trebuie sa va intreb ,dar asa sunt eu (asta ca sa nu ne invartim dupa visin) -de raspuns daca vreti da daca nu-DE CE NU VA DUCETI DIRECT -la fostul loc de munca depuneti dv.o cerere (daca ei nu va trimit nimic) cu numar de inregistrare(faceti o copie de pe cerere si pe aceasta care ramane la dv.stampila unitatii si nr.inregistrare) si cereti toate actele din care sa reiasa ca sunteti bun de plata aceea suma ?
Intrebati cand sa veniti dupa raspuns.

Dupa aceea ne scrieti aici cum a reactionat angajatorul !!! si luam o decizie in cunostiinta de cauza

Alexandra
Buna si ideea colegei, Alexandra, dar eu una consider ca nu mai trebuie sa va complicati, daca el pretinde ceva sa va actioneze in judecata , pentru ca asa e procedura, si sa demonstreze clar cu acte ceea ce sustine nu pe vorbe si presupuneri.........Singurul mod in care angajatorul isi poate recupera aceasta paguba de la dv. este prin instanta, sau daca platitii dv. de buna voie
deocamdata el a facut plangere, azi a venit inspectorul de politie cu dosarul de probe impotriva mea. In dosar era incetarea contractului cu acordul partilor, si pagini cu convorbirile de pe mess , adresa mea proprie. Asa ceva e ilegal. El a mai zis ca au verificat extrasele si ca se vede acolo cati bani s-au luat.
el a facut primul pas si anume plangere. Asta am de gand sa fac si eu maine dimineata cand am sa merg la invitatia inspectorului sa dau o declaratie. Eu nu ma consider deloc vinovata si nu am ce bani sa ii dau.El sa dovedeasca cu acte in justitie. Este necesar sau nu sa ma prezint maine cu un avocat. Nu cred ca e ceva asa grav incat sa nu ma pot descurca singura.
Ce ma sfauiti
Va multumesc pentru raspunsurile date pana acum
Plangerea penala se depune la politie sau parchet care vor incepe sa demareze cercetarile impotruva dvs pentru savarsirea infractiunii respective. Apoi pe baza de rezolutie sau ordonanta , parchetul poate dispune trimiterea dvs in judecata sau NUP.

Prejudiciul adus fostului dvs angajator trebuie evaluat in baza unei expertize contabile ... cereti politiei sau parchetului sa se dispuna efectuarea unei asemenea expertize.
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Dovada pt. intarziere babar babar Buna ziua Sper ca am postat acolo unde trebuie problema mea. Am primit un SMS de la fostul meu sef, ca ma va da in judecata, ca firma a fost penalizata pt. ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala! razvandicu razvandicu As dori sa va cunosc parerea la urmatoarea problema!Ca sa existe raspundere patrimoniala a salariatului trebuie sa existe un prejudiciu real adus ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu Albocs1 Albocs1 Ce se intelege prin prejudiciu cauzat de un angajat (daca exista prevederi legale asupra valorii prejudiciului). Cum se poate dovedi vina sau nevinovatia unei ... (vezi toată discuția)