avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... De ce nu vrea sa imi dea drepturile ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

De ce nu vrea sa imi dea drepturile ?

Salutare !

Am lucrat in Pitesti la un magazin de bauturi ( inca lucrez ) , un an de zile . Mentionez ca este doar un punct de lucru , undeva ... la iesirea din oras exista si '' firma mama '' . Acum , acest magazin este pe punctul de a fi inchis , deoarece nu a mers deloc . Suntem 2 angajate , iar patronul ne cere sa ne bagam demisia deoarece el nu va mai putea angaja pe posturile noastre un an de zile . Este normal asa ceva ?
E problema mea ca nu mai poate face el angajari pe posturile astea ? Poate face pe alte posturi , nu ?
Incearca sa ne ofere loc de munca la firma mare , care este foarte departe de actualul loc de munca ( la un depozit de marfa , eu aici aveam post de lucrator gestionar ) ... am inteles ca am dreptul sa refuz fara sa ma afecteze si sa pot beneficia de somaj . Asa este ?
Nu inteleg de ce nu vrea sa ne bage in somaj , ma poate ajuta cineva cu un raspuns ? Pot sa refuz sa imi bag demisia si sa ii cer somaj ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:10, 12 Mai 2016
1. - Cand am scris:
5. Daca angajatorul refuza sa va concedieze cu art. 65 din Codul muncii faceti o sesizare la ITM.

ma refeream la faptul ca angajatorul induce in eroare pe salariata spunand ca nu o poate concedia cu art. 65 deoarece i se blocheaza postul.

- In acest caz se impune concedierea cu art. 65 din Codul muncii deoarece i s-a desfiintat postul iar salariata nu accepta postul propus de angajator.

2. Atributia principala a ITM este sa verifice respectarea legislatiei muncii de catre angajatori si salariati.
ITM-ul nu are cum sa-l oblige pe angajator sa dispuna asa ceva si nici nu are cum sa-l sanctioneze.

Sesizarea catre ITM, in acest caz, este doar de a mai da unor functionari de plimbat o hartie, iar raspunsul va fi de genul "sa se adreseze instantei de judecata".
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ideea este ca p[atronul ne-a oferit verbal ( mie si colegei de la puinctul de lucru care se desfiinteaza ) alte posturi ... de fapt nimic concret . zice : va facem loc aici , adica la depozit , la firma mare ... pe acelasi salariu pe care il aveam la magazin , iar firma se afla in afara localitatii unde am lucrat eu :( ... nu vrea sa ne dea ( baga vrajeala ca nu [poate sa ne dea somaj ) , ca el ne ofera posturi ... daca i-am spus ca dau mai mult de jumatate din salariu pe naveta , ridica din umeri . Oare e normal sa imi ofere post in alta comuna , dar pe acelasi salariu ? Oare pentru astia nu sunt legi ?

Daca refuz postul , ce ma sfatuiti sa fac ? Imi dau demisia sau ma concediaza el ... nu stiu cum sa procedez , deszi pana acum nu ne-a dat nici o hartie scrisa sau act aditional ... ne-a spus verbal .
Daca v-a spus numai verbal, atunci ce garantie sa aveti ca se tine de cuvant ?

Nu va dati demisia si asteptati sa vedeti ce decizie va lua angajatorul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sait amenintata verbal de angajator pircalabu pircalabu buna! ma numes cornelia. am nevoie de sfaturi.. am fost instintata verbal de angajator ca daca eu nu im-i fac cerere de demisi gaseste el o modalitate de ... (vezi toată discuția)
act aditional schimbare punct lucru altfel incetare cim Ana M M Ana M M Buna ziua, Societatea are 2 puncte de lucru unul intr-o localitate iar unul in alta localitate. La punctul de lucru la care lucrez societatea are spatiul ... (vezi toată discuția)
Desfiintare departament intr-o multinationala lauricafl lauricafl Buna ziua! De curand s-a auzit ca se va desfiinta un post din cadrul unei multinationale. Acesta presupune 3 locuri de munca in fiecare locatie a acesteia. ... (vezi toată discuția)