avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... negocieri sub salariul minim brut??!!??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

negocieri sub salariul minim brut??!!??

De curand, la societatea la care imi desfasor activitatea, am intalnit urmatoarea problema:
o persoana incadrata cu studii superioare pe post de inginer, al carui salarui brut i-a fost stabilit sub cotat de 1200 ron atat cat prevede legea,ca ar trebui sa primeasca o persoana cu studii superioare , intrebare .... e legal ??!!?? e normal ???

SI inca un aspect un tehnician cu 20 de ani de experienta in domeniu are un salariu brut de 675 ron , as dori sa stiu daca aceasta grila de salarizare este normala sau nu . Astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:44, 13 August 2009
"Grila de salarizare (la societati private) nu are la baza vreo lege" sa inteleg ca toata lumea e libera sa faca ce vrea , atunci sunt date legile degeaba in Ro ????:)):)):)):)):)):)):)) oricum mu m-ar mira e specific romanesc , ms oricum de raspunsuri
alexandra_ism a scris:

tin sa evidentiez faptul ca societatea la care lucrez e una de stat , iar postul de inginer solicitat studii superioare nu studii medii ba mai mult de atat experienta 3 ani in domeniu , deci nucu vorba de incadrare pe studii medii

Pentru cei din sistemul bugetar , sistemul de salarizare a personalului din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral sau în majoritate de la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele locale şi bugetele fondurilor speciale se stabileşte prin lege, cu consultarea organizaţiilor sindicale reprezentative.
In general , acest sistem este sub cel prevazut de CCMN. Prin urmare, exista persoane cu studii superioare care ocupa posturi ce necesita asemenea studii si care au salarii sub minimum prevazut de CCMN.
1. Daca s-ar da o lege asa cum vreti dvs. nu am mai fi in economie de piata ci in comunism!?
2. Credeti ca ar fi bine sa dea toti angajatorii aceeasi leafa la toata lumea care ocupa aceeasi functie si are aceleasi studii? Ma tem ca nu!
3. Nu e specific romanesc (!?), e specific concurentei, fie ca ne place fie ca nu.
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
alexandra_ism a scris:

"Grila de salarizare (la societati private) nu are la baza vreo lege" sa inteleg ca toata lumea e libera sa faca ce vrea , atunci sunt date legile degeaba in Ro ????:)):)):)):)):)):)):)) oricum mu m-ar mira e specific romanesc , ms oricum de raspunsuri

Da, griel de salarizare legiferate exista in sistemele de stat.

Pentru sistemul privat exista doar salarii minime de respectat.
Deci nu ar fi vorba de o lege data degeaba, ci de inexistenta unei astfel de legi :)
Sistemul privat este o piata libera a muncii, unde trebuie sa iti dovedesti valoarea pentru a avea salariu mai mare, simpla vechime in munca nu este neaprat un motiv pentru un salariu mai bun.
am inteles deci asta e "portita" pe care ei o folosesc , cand e vorba de explicarea modului de salarizare ....:hm::thumbdown:

Alte discuții în legătură

La societatile comerciale cu capital privat ar trebui se existe o grila de salarizare? MIRELA35 MIRELA35 Buna ziua. Va rog,sa ma ajutati.Societatea unde lucrez nu are CCM (DESI ARE 45 ANGAJATI).Salariile se negociaza individual.Se respecta partial ... (vezi toată discuția)
Plata sporului de vechime este obligatoriu pentru toti angajatorii? loredana1973 loredana1973 Buna ziua,am nevoie de ajutor pentru negocierea salariului! Societatea unde lucrez,m-a angajat cu salariul de debutant pentru studii superioare.La ... (vezi toată discuția)
Salarizare absolvent studii superioare, bugetar dros dros Sunt absolvent de studii superioare, promotia 2009/2010, cu licenta, si sunt nou angajat, primul loc de munca, intr-o institutie bugetara, incepand cu luna ... (vezi toată discuția)