avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturile angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturile angajatului

Buna ziua. As vrea si eu un sfat , pentru o problema putin mai ciudata. Toata viata am considerat ca daca la locul de munca iti faci treaba asa cum trebuie, poti sa ai pretentii la un salariu mai bun, la o avansare sau la respect din partea sefillor. Sotia mea gandeste lafel ca mine, si pe unde a lucrat a incercat sa-si faca treaba. Astazi a venit de la servici suparata , pentru ca sefa ei i-a spus sa plece, adia sa-si dea demisia. Cand a intrebat-o de ce , a zis ca nicio colega nu vrea sa lucreze cu ea, deoarece , acapareaza toti clienti . Vreau sa mentionez ca sotia lucreaza intr-o farmacie de patru ani cu contract pe perioada nedeterminata, fiind cea mai veche. Teoretic nu au motiv sa o dea afara, dar daca sefa ii face referate atunci se schimba problema, deoarece sefii o s-o creada pe ea nu pe sotie.Eu am sfatuit-o sa ramana si in momentul cand o s-o dea afara , cu decizia in mana sa ne prezentam la un avocat si sa-i dam in judecata. Asta as dorii sa stiu, daca am sfatuit-o bine sau nu. Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: asakura , utilizator 12:28, 15 Mai 2016
Credeti ca merge dragoste cu de-a sila? Oamenii sunt cum sunt si nimic nu ii schimba. Nimic nu obliga un angajator sa pastreze pe cineva daca nu vrea.
Desfacerea c.i.m. se poate face numai dupa o cercetare disciplinara si o decizie de sanctionare. Doar in baza unor referate, ca sunt 3 sau 10 nu se poate desface c.i.m.. Iar abaterile trebuie sa fie grave pentru a se ajunge pana acolo.
Este adevarat ca nimic nu obliga un angajator sa pastreze pe cineva dar daca nu vrea trebuie sa respecte legea si sa nu faca presiuni sa il faca sa isi dea demisia. Sunt angajatori care incalca grav prevederile legale in privinta angajatilor, acestora nu le ramane decat sa sesiseze ITM si sa isi castige drepturile in instanta.
asakura a scris:

sefa ... a zis ca nicio colega nu vrea sa lucreze cu ea, deoarece acapareaza toti clientii. Vreau sa mentionez ca sotia lucreaza intr-o farmacie de patru ani

Ori intru eu prea rar în farmacii ori ... nu prea realizez ce inseamna "a acapara toţi clienţii" dintr-o farmacie.

Pe mine m-ar "acapara" o faţă zâmbitoare, o privire blândă, o voce caldă etc. Mai ales dacă ar fi prin preajmă şi alte ... acrituri. Alegerea ar fi garantată. Instinctiv.

sefii o s-o creada pe ea nu pe sotie.

Depinde. Dacă lasaţi să se strângă vreo 2-3 referate, probabil că da. Dacă răspundeţi cum se cuvine celui dintai, mă îndoiesc.

cu decizia in mana sa ne prezentam la un avocat

Mda. Adevărul este că îmi vine câteodată să scriu pe uşa biroului: cameră de gardă/spital de urgenţă :) Fiindcă oamenii ajung la noi în ultima clipă, deşi multe s-ar fi putut rezolva pe parcurs. Poate ar fi mai bine să preveniţi. Să nu lăsaţi să se ajungă la o decizie. Să aflaţi cum se poate preîntâmpina (măsurile de precauţie depind de amănuntele fiecărui caz in parte, nu există ...reţeţă). Spre pildă, salariatul poate fi asistat de avocat la cercetarea disciplinară.
Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2016
romascanu, moderator
asakura a scris:

.....Eu am sfatuit-o sa ramana si in momentul cand o s-o dea afara , cu decizia in mana sa ne prezentam la un avocat si sa-i dam in judecata. Asta as dorii sa stiu, daca am sfatuit-o bine sau nu. Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.

Chiar daca va prezentati la un avocat , acesta nu va poate garanta castigarea litigiului si cu parere de rau o pot spune ca sunt "avocati si avocati".
Tocmai asta este problema , ca nimic nu-l opreste pe patron, nici macar legea. In Franta este foarte dificil sa dai afara un angajat cu contract definitiv.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am o intrebare-problema, lucrez la o agenție de pariuri/aparate, ... Antos30 Antos30 Buna ziua! Am o intrebare-problema, lucrez la o agenție de pariuri/aparate, cu contract de munca de aproximativ 4-5 luni, azi au hotărât șefii cei mai mari ... (vezi toată discuția)
Rezolvare penala conflict munca lilimagureanu lilimagureanu Lucrez intr-o companie foarte importanta ca redactor sef. Am fost informat joi, ca pana mari (ieri), sa iau o decizie daca vreau sa plec din companie de buna ... (vezi toată discuția)
Demisie prin amenintare - ajutor!!!!! ildyt ildyt BUNA SEARA, Lucrez intrun lant farmaceutic,iar azi am fost asteptata la servici de sefi cu demisia scrisa pe masa cu data de azi si intimadata sa-l semnez. ... (vezi toată discuția)