avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie boala grad 2
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie boala grad 2

La pensia de grad 2 ce anume se ia in considerare pentru a fi pensia mai mare ca si valoare? Conteaza de ce boli suferi? De gravitatea lor? Multumesc si astept raspuns!
Cel mai recent răspuns: Daniel1900 , utilizator 00:42, 15 Mai 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cuantumul pensiei = punctajul mediu anual x valoarea punctului de pensie
In cazul D-voastra punctajul mediu anual = aproximativ 0,445
In cazul colegului punctajul mediu anual = aproximativ 0,2
Ambii primesc indemnizatia minima pentru pensionari = 400 lei
Eu stiam ca sunt punctaje care se dau prin decizia expertului de pensionare de boala! Asa cum am scris mai sus!

Plus ca eu chiar ma gandesc serios sa indrum pe multi sa se pensioneze pentru ca si daca ai 1 an de cotizatie oricum tot 400 de lei pensie obtine! Eu degeaba am cotizat 30 de ani...asa suna!
buna pensia de boala se calculeaza astfel : punctaj pentru ani lucrati la care se pot adauga punctaj din oficiu in functie de varsta si de cati ani ai lucrati , conform tabelului daca aveti ani din tabel atunci primiti si punctaj din oficiu daca nu nu

punctaju din oficiu este de 0,75 pt gradu 1 sau grav, 0,55 pt grad 2 sau accentuat si 0,35 pt grad 3 sau mediu

de aici este si diferenta cum se exprima cineva mai sus ca stie pe cine cu doar 13 ani de munca si are o pensie cu pensia aproximata de domnu mircea ,
Daca am primit de la expertiza medicala incadrarea in grad 2 nu ar trebui pana vine decizia de la casa de pensie sa fiu in concediu medical? Pot sa imi dau demisia de la servici si de ex sa vina raspuns negativ... Zic si eu! Mulțumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta negru daniel negru daniel Ce trebuie sa fac in urmatorul caz patit : persoana cu handicap ma pensionez pe caz de boala cu o anumita vechime obtin punctaj din oficiu si dupa 3 luni mai ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate,trecerea de la gradul 2 la gradul 3 vivipetcu vivipetcu Nascuta pe 07.03. 1966,pensionata cu gradul 2 in 31.10. 2003 la 37 de ani,7 luni si 24 de zile,stagiul total de cotizare 12 ani si 21 de zile.In 15 ,04.2015 am ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza pensia de invaliditate? Nicole09 Nicole09 Buna seara, As dori sa aflu cum se calculeaza pensia pe caz de boala la 36 de ani, cu o vechime de 15 ani daca se include si CCC. Va multumesc. (vezi toată discuția)