dorotheea a scris:
Dupa ce cred ca, prin interventia yoocentta, problema ca administorul unei asociatii de proprietari, este functionar public,
Prin raspunsul meu nu am inteles sa imi contrazc numele,care de fapt este prenumre in documentele de identitate,ci am argumentat cu dispozitie in vigoare ca administratorul de imobil este functionar
Daca parcurgeti RIL-ul respectiv,veti constata ca acesta a fost promulgat de catre procurorul general al parchetului de pe langa CJS cu scopul impunerii unei practici unitare,tocmai datorita faptului ca instantele aveau o practica neunitara ,unele apreciau ca administratorul de imobil este functionar public ,altele nu
Pentru alegerea presedintelui de asociatie sunt responsabili participantii la adunarea generala care au votat alegerea acestuia
Pentru angajarea administratorului de imobil sunt responsabili presedintele si comitetuil executiv
Referitor la incadrarea faptelor sub incidenta penala,trebuiesc intrunite mai multe conditii care in speta expusa de dv nu se regasesc
Depinde mult ce incadrare a faptelor o apreciati dv,dar avand in vedere ca presedintele a fost ales de catre adunarea generala,a exercitat responsabilitatea functiei fara a crea prejudicii financiare asociatiei de proprietari,nu prea sunt sanse ca respectiva persoana sa fie condamnata cu privare de libertate
Administratorul de imobil ,la fel ...chiar daca nu detinea atestat dar a exercitat activitatea cu respectarea cadrului legal si nu a cauzat prejudiciu material,nu va fi bagat nici acela la teminita
Responsabilitatea functiei de administrator de imobil,poate fi exercitata provizoriu si de catre membrii comitetului executiv care nu detin atestat profesional,dar inteleg pentru bunul mers al activitatii asociatiei de proprietari sa preia pentru o perioada de timp obligatii suplimentare