avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... expertiza contabila
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

expertiza contabila

Buna ziua,

Va rog frumos sa imi indicati procedura completa si legala in situatia in care o asociatie de locatari,doreste sa afle starea financiara si juridica a asociatiei de la infiintare (inregistrare ANAF0pana in prezent.De luat in calcul ca presedintele actual nu este de acord ,iar casiera -administrator a amenintat ca luni isi da demisia.Asta dupa ce niste sume uriase se rostogolesc (500 000)ca si penalitati nerepartizate.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:46, 15 Mai 2016
Starea financiara a asociatiei este in momentul prezent.
Probabil vreti sa vedeti istoricul penalizarilor de la infiintare pana in prezent.

Penalizarile sunt de la furnizori? Adica 5 miliarde vechi?

Puteti solicita o expertiza judiciara contabila daca veti deschide actiune in instanta impotriva asociatiei de proprietari si expertiza, la solicitarea dvs.. va fi aprobata de catre instanta.
O expertiza extrajudiciara (platita de dvs.) puteti efectua in conditiile in care asociatia este de acord sa puna la dispozitia expertului toate documentele necesare.
este recunoscyta in instanta ,impotriva celor ce au cauzat prejudiciul ?trebuie sa incheiem un contract cu un expert contabil ,sau pfa,sau cerem prin primarie?
aceste sume -nu stim -se pare ca sunt si de la furnizorul de caldura si de la locatari,le-am gasit intr-o sit ,din greseala
da dna elga este vorba de 5 miliarde vechi,cenzorul a incercat sa ne spuna cum ca sunt ale unui furnizor -pana in 2013 socotite si care nu au fost repartizate catre locatari ,din 2003.Nu am inteles nimic,stim doar ca,conturile asociatiei sunt blocate,furnizorul se afla in procedura falimentului,se livreaza caldura si apa calda celor nedebransati,apa rece nu a fost oprita niciodata,nici gazul,nu pricepem cum a fost posibil sa fie calculate si nerepartizate ,dar le contabilizam si le regasim in sit activ/pasiv de la sf anului.Acum nu stim cum sa abordam problema a,i,-daca presedintele pleaca si ad-tora vrea sa demisioneze,cum luam arhiva in primire,ce expertizacontabila sa comandam,daca actele nu vor fi puse la dispozitie...Miercuri ar trebui sa fie reconvocata AG,dar nu s-a afisat nimic,nu s-a semnat convocator ,pres tergiverseaza cat poate.Am uitat sa va spun ca plecarea si demisia sunt datorita acestui scandal.
Daca le regasiti in situatia Activ - Pasiv, atunci ele se regasesc in Pasiv la facturi neachitate la furnizori, dar si in Activ in restantele locatarilor. Daca nu se regasesc in Activ in restantele locatarilor, atunci insamna ca aveti un minus de 500.000 lei.
Or dv. spuneti ca acestea nu au fost repartizate.
Asa e? Sau cum?

Iar daca amestecati penalizarile de la furnizori cu cele ale locatarilor, pot spune ca e o adevarata bulibaseala in acea contabilitate sau nu intelegeti dv.

Ar trebui sa va explice cineva acea situatie Activ - Pasiv, daca o fi bine facuta.

In primul rand ar trebui sa mergeti la furnizorii unde banuiti ca exista aceste penalizari si sa solicitati oglinda (situatia penalizarilor). Cu asta trebuie sa incepeti.

Ca sa angajati o expertiza contabila pe atatia ani, va costa o avere, ceva in jur de 1000 lei / an expertizat.

Alte discuții în legătură

Criteriul penalitatilor se aplica si la furnizor ? BEN46 BEN46 S-a incasat de la un restantier o suma mare de bani , iar in situatia activ -pasiv figuram la furnizor cu aceeasi suma de penalitati ... (vezi toată discuția)
Disputã: președinte vs administrator pe tema administrãrii fondurilor. morgan morgan Bună ziua! Doresc ajutor, dacă se poate, în lămurirea unor probleme găsite într-o asociație de proprietari. Pe scurt, am fost ales ca ... (vezi toată discuția)
Preluarea actelor de la o asociatie de proprietari adrian_mihai_covaci adrian_mihai_covaci sold activ pasiv;include in activ ca restanta si valoarea penalizarilor de 0.2% ce trebuie incasate pe langa cele de la furnizori? (vezi toată discuția)