avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la pauze pentru mamele care alapteaza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la pauze pentru mamele care alapteaza

Buna,va rog sa ma ajutati si pe mine.Deci sunt in urmatoarea situatie.Lahuza de 8 sapt.si alaptez.M.am intors in campul munci.Datorita faptului ca alaptez am dreptul sa muncesc 6 ore platite 8. Intrebarea mea este : As vrea sa stiu daca in intervalul acestor 6 ore am dreptul la pauza fara sa depasesc cele 6 ore .???
Si de asemenea daca este legal ce au facut cei de la resurse umane,am fost la birou unde am dus o cerere in care am solicitat sa lucrez doar un tura de dimineata de la 07-13 specificand ca prestand munca in schimbul 2 respectiv 3 mi.ar afecta sanatatea si alaptarea.
Am solicitat nr de inregistrare pe care nu au fost de acord sa mi.l dea,sa imi de.a in scris solutionarea cereri si motivele pt care nu se abroba in cazul in care ju mi se aproba doar munca in tura de dimineata .Nu au fost de acord cu nimic.Nici macar nu au vrut sa o primeasca,inregistreze si nici macar pe cererea mea sa scrie ca Nu vrea sa o primeasca si dece.
As vrea sa stiu daca este legal acest lucru si daca pot face ceva innacest sens sau ma conformez dupa ei?
Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:53, 16 Mai 2016
Da,lucrez doar in picioare....In cadrul firmei respective se lucreaza doar in picioare ,exceptie facand personalul de la birou.
Art.12 alin. 1 face referire la art. 2 litera ( c ) si ( d ).La litera "d" din art 2 ma incadrez la lahuza unde scrie urmatorul lucru : " - d) salariata care a născut recent este femeia care şi-a reluat activitatea după efectuarea concediului de lăuzie şi solicită angajatorului în scris măsurile de protecţie prevăzute de lege, anexând un document medical eliberat de medicul de familie, dar nu mai târziu de 6 luni de la data la care a născut "
Acuma nu inteleg....doar 6 luni de la data nasteri am voie sa cer pauzele respective sau se refera ca in termen de 6 luni pot solicita angajatorului asta.
Sau se aplica pauzele respective pana la implinirea varstei de un an a copilului ???
Asta nu inteleg,poate reusiti dvs. sa ma luminati.
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2016
Elisa1303, utilizator
Se refera la faptul ca , in termen de 6 luni puteti solicita angajatorului asta.

Da, lucrez doar in picioare..

In acest caz, angajatorul are obligaţia de a va modifica locul de muncă respectiv, astfel încât să va asigure, la intervale regulate de timp, pauze şi amenajări pentru repaus în poziţie şezândă.

Încălcarea dispoziţiilor art.12 alin. (1) constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei de catre personalul împuternicit din cadrul direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program 6 ore la revenire ic copil pana la un an ContSters68307 ContSters68307 Buna seara, O mamica ce a revenit din concediu de crestere copil in varsta de pana la un an cu o saptamana inainte ca acesta sa implineasca 1 an poate ... (vezi toată discuția)
Protectia maternitatii la locul de munca Octavia Turbatu Octavia Turbatu Dupa parerea mea, intr-o unitate cu multe femei, la prima instruire periodica ar trebui prelucrata oug 96/2003, atat angajatorului cat si lucratoarelor. Se ... (vezi toată discuția)
Program gravida fractionat accalin accalin Buna ziua, In urma cu 5 zile am adus la departamentul resurse umane o cerere de reducere a programului de munca cu 1/4, insotita de o recomandare de la ... (vezi toată discuția)