avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

un tanar de 22 ani, urmeaza sa sustina examenul de licenta in iulie 2016, la terminarea a 4 ani de studii superioare.
1. pana in ce luna trebuie tatal sa ii plateasca pensia de intretinere, tinand cont ca anul universitar incepe la 01 octombrie si se termina pe 30 septembrie? unitatea considera ca la sustinerea examenului de licenta isi pierde calitatea de student.
2. daca de la data de 01 octombrie 2016 se inscrie la master si lucreaza( realizeaza venituri din drepturi salariale) poate sa mai beneficieze de pensie de intretinere pana la varsta de 26 ani?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:58, 4 Iulie 2016
- nu citati inutil mesajele anterioare, multumesc

multumesc!
intrebarea era daca pe perioada pana la 01.10.2016 mai poate primi pensie de intretinere.
de la secretariatul facultatii i s-a spus ca are calitatea de student in anul universitar 2015-2016, adica de la 01.10.2015-01.10.2016,ca putea sa nu ia examenul de licenta.....
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2016
gi-jane2, moderator
Unitatea angajatoare a tatălui nu este in masura sa aprecieze pana cand se datoreaza pensia. Scoateți o adeverință de student cu indicarea duratei anului universitar.

Va putea beneficia de pensie de întreținere pana la 26 ani doar daca va persista starea de nevoie. Poate lucra insa daca veniturile sunt insuficiente si se afla in nevoie atunci ar tb sa poata beneficia de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere Alina Theodora Alina Theodora Buna seara! Parintii mei sunt divortati si eu beneficiez de o pensie de intretinere de la tata. Sunt inca studenta, anul acesta termin facultatea si voi avea ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere student- finalizare studii ContSters359971 ContSters359971 Buna ziua. As avea o intrebare legata de pensia alimentara: daca termin anul acesta facultatea pana cand mai exact trebuie sa primesc pensie? pana in ziua cand ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere jenip1 jenip1 Bună seara! Fiul meu de 25 ani ă terminat cursurile la zi - master- în iunie ă susținut dizertație . A primit pensia de intretinere si luna aceasta , ... (vezi toată discuția)