PROTEST IMPOTRIVA TENTATIVEI DE UNIFICARE A PROFESIILOR JURIDICE
Protestez impotriva acestor aberante propuneri conform carora ar trebui ca cele doua profesii (cea de avocat si cea de consilier juridic) sa se uneasca!
Dragilor, problema este destul de delicata!! . Toti am terminat aceiasi facultate de drept. Unul la Bucuresti, altul la C-ta, Iasi Cluj etc.Dupa ce am luat licenta am devenit juristi cu dreptul de a ne practica profesia. Fiecare pasare pe limba ei piere! propun si sunt de acord cu trecerea actualilor si viitorilor consilierilor juridici in Barou devenind avocati, fara examen de admitere sau definitivat! Atata timp cat isi platesc taxele si impozitele "jos palaria" Dar ce ne facem cand lucrurile tind catre altceva? Adica, sa dai niste examene foarte grele ca sa intri in Barou. Intrat aici esti avocat stagiar, cu dr de a pune concluzii doar la judecatorie. Iti dai definitivatul, ai dr sa pui concluzii inclusiv Curte de apel mai putin ICCJ. Ei si aici este buba! Dupa ce dai atatea examene, te trezesti cu un coleg consilier juridic de o luna absolvent al fac de drept care pune concluzii chiar la ICCj, iar tu ca av stagiar nici macar la tribunal ce sa mai vorbesc de instanta suprema. Cu asta nu mai sunt de acord! Propun liberalizarea profesiilor juridice dar pentru unul "muma si pentru altul ciuma?" Concluzia: unii intra in barou pe baza de examen iar alti consilieri juridici" a se citi avocati" au aceleasi dr mai putin si obligatii financiare cum au avocatii pt barou