avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Eliberare card/ intregistrare medic familie gravida ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Eliberare card/ intregistrare medic familie gravida neasigurata.

Buna ziua! Am aflat ca sunt insarcinata in 5 saptamani, insa nu sunt asigurata (nu am niciun venit ) , nu am card de sanatate si nici medic de familie. Nu stiu cum sa procedez, unde sa ma duc prima data. Am citit ca trebuie duse la casa de asigurari niste acte, inclusiv o adeverinta medicala care sa ateste sarcina..insa daca nu am medic de familie cine imi poate da o asemenea adeverinta? o pot lua de la medicul ginecolog care urmareste sarcina? ma pot inscrie la un medic de familie fara sa fiu asigurata? sau am nevoie de cardul de sanatate pentru a ma inscrie ?

si in anexa de la casa de asigurari in care trebuie declarat ca nu am venituri..se mentioneaza perioada de 5 ani, insa eu am avut venituri pana in 2013 ...trebuie sa le mentionez pe acelea?
trebuie platita din urma o taxa la casa de asigurari pentru perioada in care nu am avut venituri?

va rog din suflet sa ma indrumati, deoarece nu stiu unde sa ma indrept..si trebuie sa rezolv urgent deoarece medicul care m-a vazut mi-a dat analize de facut si mi-a spus sa ma inscriu la un medic de familie cat mai repede.

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters391349 , utilizator 18:14, 1 Iunie 2016
Pachetul de servicii de baza de care beneficiaza femeia gravida neasigurata ,la mf ambulator si spitalizare se regaseste in Norme de aplicare a cc (contractu cadru )in sist asig de sanatate si e normal,sa fie mentionate cu copy/paste Restul raspunsului imi apartine ! Inainte de a comenta,informati-va !
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2016
ContSters391349, utilizator
hrs61:

Puteti da un copy-paste sau un link, daca este cazui, dar mentionati sursa, asa este corect.
ok,multumesc pt precizare,am inteles dar oricum nu era vorba despre a copia un alt raspuns cum lasati dvs a se intelege!
Ca o completare la ce v-a spus colegul nostru :

Mesajul identic il gasiti aici (postat in 16.07.2015)
[ link extern ]

Dvs nu ati precizat din ce Norme ati preluat textul.
Am deschis linkul indicat de catre dvs.in care se regaseste un articol dintr-o publicatie si in care apare si pachetul de servicii de baza de care beneficiaza femeia gravida neasigurata,dar asta nu inseamna ca eu am copiat acel articol !
Pachetul de servicii nu l-a "inventat" autorul articolului nu e proprietatea sa intelectuala si nu l-am inventat nici eu ,el se regaseste intr-un act normativ si nu cred ca daca un utilizator e mai informat intr-o chestiune nu este corect sa raspunda unui alt utilizator. Daca voi mai "indrazni "sa raspund , pe viitor, voi indica si actul normativ care sta labaza si de unde am dat copy/paste ! "Anexele nr. 1–48 la Ordinul ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 388/186/2015 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare în anul 2015 a Hotărârii Guvernului nr. 400/2014 pentru aprobarea pachetelor de servicii și a Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2014—2015"
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2016
ContSters391349, utilizator

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate Sanda12345 Sanda12345 Buna ziua! Sunt administratorul uni SRL si am ales sa nu contribui la asigurarea de sanatate. Acum sunt insarcinata si as vrea sa stiu daca beneficiez de ceva ... (vezi toată discuția)
Servicii medicale pentru o gravida fara venit danacrina danacrina Buna ziua, Sunt insarcinata in 7 saptamani si nu am un loc de munca . Ce drepturi am la serviciile medicale in aceasta perioada? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Asigurare medicala in timpul sarcinii adutzza adutzza Buna ziua , sunt insarcinata in ultimul semestru de sarcina, mentionez ca nu sunt angajata , nu am asigurare medicala dar nici nu am beneficiat de nimic ... (vezi toată discuția)