Salut! In urma cu aproximativ o luna am fost oprit de un agent de circulatie din Bucuresti pentru neacordare de prioritate si mi-a fost retinut permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile. Desi locuiesc de ceva vreme in Bucuresti, inca nu mi-am schimbat numerele la masina si circul cu numere de provincie. Poate asta a fost adevaratul motiv al excesului de zel al agentului, pentru ca acuzatia lui a fost neintemeiata. Fapt pt care am facut si plangere la judecatorie. In plangere am specificat ca procesul sa aiba loc si in lipsa, nestiind daca ma voi afla in tara la data ce urma a fi stabilita.
Lucru care s-a si intamplat, de altfel. Nu m-am putut prezenta pe motiv ca nu am fost in tara. Primul termen a avut loc pe data de 6 august. Intre timp eu mi-am ridicat permisul de la politie in baza certificatului de grefa. Pana astazi nu mi-a venit acasa nici o hartie de la judecatorie legata de rezultatul primului termen, dar am verificat pe portalul ministerul justitiei si la nr dosarului meu scrie cam asa :
06/08/2009 Respinge plângerea ca neintemeiata. Cu recurs Respins fond
Asta poate insemna ca pot face recurs, ceea ce si vreau sa fac., pentru ca la urmatoarea infatisare vreau sa ma prezint neaparat. Probabil ca asta a fost si motivul pentru care plangerea mea a fost respinsa, pt ca nu m-am prezentat la proces. Intrebarea mea este : in cat timp de la data primului termen pot face recurs si cum trebuie sa procedez pentru acest lucru ( ce hartii trebuie, exista o cerere tip, unde o pot depune ).
Tocmai de aceea sunt eu suparat, pentru ca am cerut expres acest lucru pentru ca nu avea cum sa existe vreo poza sau filmare, iar daca ea exista, imi proba nevinovatia si clar nu ar fi adus-o. Singura problema a fost ca nu am putut fi prezent si nu am putut proba ceea ce am contestat. dar mi se parea logic daca eu am cerut sa se judece in lipsa si am cerut ca intimata sa probeze, sa i se ceara inregistrarea, pentru ca era masina de politie pusa in asa fel incat se putea filma, dar vedeti dumneavoastra... daca exista vreo proba din partea lor, ma scotea pe mine nevinovat. O sa platesc si sa vad ce se va intampla cu permisul, daca imi vor mai da o dovada de 15 zile sau nu, ca sa fie durerea mai mica, iar apoi... sa ma rog la Dumnezeu sa nu am drum prin Bucuresti 6 luni de zile, sau sa nu dau iarasi peste un targetist. Acum macar stiu ce o sa fac, avocat tare si sa plateasca ei cheltuielile de judecata daca sunt atat de nesimtiti. O seara placuta!
Avocatul tare (daca va referiti la recurs) trebuie sa vada dosarul pentru a va spune daca sunt sanse .Dovada o puteti prelungi daca faceti recurs in termen, cu certificatul de grefa (ca la fond) Succes!
La mine in sentinta judecatoreasca a scris clar ca principalul motiv pentru care mi-a fost respinsa cererea ca neintemeiata a fost neprezentarea mea la termen, pentru a-mi proba nevinovatia .. am ajuns la concluzia ca doar printr-o minune sau un avocat mult prea indulgent iti poate aduce castigul din prima la proces fara a te prezenta..pe de alta parte ma intreb ce probe as putea aduce in afara de cele verbale in cazul in care m-as prezenta la proces - nu posed nici un fel de fotografie, martor, etc.
Sunt curios cum va decurge recursul ..pana atunci cel putin ma pot bucura de permis..