avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... mandat de arest european
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

mandat de arest european

Buna seara...as dori sa ma lamuriti cu niste raspunsuri....sotul meu a fost condamnat in romania pentru neplata pensiei alimentare....el a fost judecat in lipsa si cu probe false...fosta sotie a declarat ca nu i-a platit nici o luna pensia alimentara..in schimb el are chitantele care dovedesc ca el a platit...ce as dori sa stiu este:se poate redeschide procesul in romania?? Ast raspunsuri de la dumneavoastra....sau intrebari...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:55, 16 Iunie 2016
Daca este condamnat la inchisoare cu executare nu sunt alte variante, trebuie sa execute pedeapsa, arestul la domiciliu este o masura preventiva care se poate dispune doar pana la o hotarare definitiva.
O revizuire nu pare sa fie admisibila deoarece înscrisurile existau dar nu au fost depuse.
Este o situație extrem de complicata.

În primul rand ar trebui studiat dosarul de avocat pentru a se cunoaște exact ce se afla la dosar.

Ulterior se poate încerca ceva dar nu cred ca pe revizuire.

Legea la noi este foarte complicata și o persoana condamnata nu prea mai poate scăpa dacă nu s-a aparat la procesul în care a fost condamnata.
De aceea procesele trebuie abordate cu mare atenție și trebuie făcută apărarea în funcție de acuzații.

În funcție de situația din dosar ar mai fi necesara o plângere penala împotriva mamei copilului dacă a dat declarații false.

Dacă chiar s-a dat o condamnare greșită probabil ca va scăpa dar cu mare greutate și aceasta nu pentru ca legea l-ar ajuta...în mod efectiv...
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Judecator arestat MARI777 MARI777 Buna ziua,as dori daca poate sa-mi raspunda si mie cineva la urmatoarea intrebare: juudecatorul care l-a condamnat pe sotul meu a fost arestat, daca va fi ... (vezi toată discuția)
Ordin european de arestare??? gustav_marian gustav_marian Buna seara Am fost invinuit de sotie in Spania ca am lovit-o (nici o urma de vanataie) si am molestat-o psihic (minciuni). Sunt chemat in judecata si nu ... (vezi toată discuția)
Mandat extradare din uk in croatia laur35sau laur35sau buna ziua , doresc parerea d-vs.In sept 2014 am fost retinut de autoritatile engleze in urma unui mandat european de arestare .am fost instintat ca ... (vezi toată discuția)