avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Unde se pot sesiza probleme grave la anvelopare bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Unde se pot sesiza probleme grave la anvelopare bloc

Buna ziua , locuiesc la etajul patru in bloc cu patru etaje in sectorul 3 , in urma decopertari acoperisului sa distrus HIDROizolatia , aducand la conostiinta constructorului , firma ERBASU , ca in urma decopertari apa de ploaie sa infiltrat in tot apartamentul meu , ajungand si disrugand zugraveala si la apartamentul situat sub mine la etajul trei. Constructorul nu a tinut cont de reclamatiile noastre verbale , a continuat asazisele lucrari de amvelopare / reabilitare a terasei terminindule , si acum apa se infiltreaza din nou prin tavan .
Rog pe toata lumea care m-a poate ajuta cu sugestii privitor la ce organe pot sa m-a adresez pentru a se lua masuri pentru remedierea acestei nenorociri . Mentionez ca reprezentantul firmei subcontractante , care efectueaza lucrarea m-a injurat si scuipat promitadu-mi ca ma arunca dupa bloc , pentru ca eu nu m-a pricep la lucrari de TERMOizolati , e drept nu ma pricep dar i-mi ploua in tot apartamentul .Multumesc tuturor anticipat , pentru orice fel de sugestie.
ausfahrt a scris:

In cazul de fata contractul de prestari servicii este semnat intre Primaria Sectorului 3 si firma respectiva astfel incat (ne)fericitul beneficiar se poate adresa DOAR primariei adica 'baschetilor' lui Negoita .

Daca ,contractul de prestari servicii ar fi semnat numai intre primaria sector 3 si firma,rezulta ca niciunul dintre semnatari nu au niciun fel de obligatii fata de asociatia de proprietari unde locuieste initiatorul topicului
Cunoscand foarte bine procedura -pentru ca am avut neplacerea sa parcurg astfel de situatie,va asigur ca exista incheiat contract de executie hidroizolatie intre primarie si asociatia de proprietari
Ne-am confruntat cu multe deficiente pe stadii de executie de la decopertare,reparatii,etc
,am ridicat permanent obiectiuni privitor la calitatea executiei,probabil am adus la exasperare atat viceprimarul cat si reprezentantii executantului,am sesizat oficial inclusiv inspectoratul de stat in constructii,serviciul urbanism din primarie dar....pana nu au fost remediate toate problemele nu am semnat receptia nici pe etape ,iar cea finala am semnat-o dupa 6 luni de la finalizarea intregii lucrari-tocmai pentru a verifica calitatea executiei

Asociatia de proprietari este parte in contractul incheiat cu primaria in calitate de beneficiar final al lucrarii.

In plus avand in vedere ca proprietarii vor plati o parte din lucrari acestea nu pot fi decontate fara existenta contractului.

Este clar un singur lucru, nu am auzit pe cineva care sa fie multumit de calitatea lucrarilor executate de firmele "specializate" in anvelopare sau mai bine zis "abonate" la banii europeni!

Majoritatea lucrarilor sunt executate pe principiul "bani europeni, sunt moca, mai vor si calitate la pretul asta!".
Cei din conducerea asociatiilor nu se implica in urmarirea executiei iar rezultatul se vede cu ochiul liber. Au de suferit atat cei de la ultimul etaj cat si restul de proprietari pentru ca se monteaza tamplarie termopan de proasta calitate (cea mai ieftina de pe piata), blocurile sunt spoite cu o zeama de lavabila, etc., etc.

Moca dai, moca face!
Eu va sfatuiesc sa faceti o plangere( atentie la gramatica si scrierea corecta a cuvintelor) si o depuneti: una la Primaria sector 3, Departamentul Asociatii de proprietari, una la Asociatia de proprietari -presedinte. In aceasta plangere consemnati faptul ca nu veti achita partea dumneavoastra de termoizolatie pana cand nu se vor lua masurile legale de: remediere lucrare pe acoperis si in interiorul apartamentul dumneavoastra...asta daca trebuie sa coparticipati cu bani la termoizolatie.
Asociatiile de proprietari sunt mai degraba atente cum sa faca o smecherie sa-si monteze usi si geamuri de termopan in interirorul apartamentelor fara sa achite....asa la intelegere intre smecherii din asociatiei si inginerul care a afectuat masuratorile si mai trece din cand in cand sa vada stadiul lucrarilor. In general muncitorii care sunt angajati pentru astfel de lucrari sun zilieri, angajati doar pe perioada lucrarii, la noi au fost muncitori zilieri din Moldova, care nu se pricep la zidarie, chiar daca isi dau silinta.
Shamy a scris:

In aceasta plangere consemnati faptul ca nu veti achita partea dumneavoastra de termoizolatie pana cand nu se vor lua masurile legale de: remediere lucrare pe acoperis

Proprietarul nu este parte in contractul de executie,el este unul dintre aceia care trebuie sa contribuie pentru plata lucrarilor de mai buna sau mai proasta calitate
Toate demersurile pot fi exercitate fie de proprietarii nemultumiti diirect la autoritati=primarie care elibereaza autorizatia de executie,sau inspectoratul de stat in constructie ,fie de catre asociatie prin presedinte,daca acesta intelege sa exercite cu respect si cu buna credinta obligatiile asumate sa reprezinte si sa apere interesele asociatiei si ale membrilor proprietari.

o situatie asemanatoare a fost in blocul vecin, s-a facut sesizare la primarie dar si la subcontractorul/constructorul..Rezultatul a fost foarte simplu...Constructorul a fugit cu bani, a intrat in insolventa..iar primaria a specificat ca tr sa fie data in judecata pt prejudicial produs de firma de constructii.... ulterior sa se recupereze suma/prefudiciul creat....conditii contractuale intre primarie si subcontractor... asta este Romania!
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2016
gheorghe1938, utilizator

Alte discuții în legătură

Cine plateste pt. reabilitare: vanzatorul sau cumparatorul? costul pentru reabilitare - bloc din sector 3 Mir.Tk Mir.Tk COSTUL PENTRU REABILITAREA BLOCULUI - situat în SECTOR 3 - cine plateste: proprietarul vechi sau proprietarul nou ? Buna ziua, Fiica mea a cumpărat un ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie la casa scarii danutz1978 danutz1978 Buna ziua , Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc care are de mult timp probleme cu hidroizolatia la casa scarii. . Din luna septembrie , cand au inceput ... (vezi toată discuția)
Inundatii dupa reabilitare - cine raspunde ? Vranceanud Vranceanud Buna ziua, locuiesc intr-un bloc de 7 etaje, la etajul 5. In urma reabilitarii proaste, cand ploua foarte tare apartamentul de la etajul 7 este inundat in ... (vezi toată discuția)