avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Buna seara,
In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii.
Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt:
-un apartament - proprietate comuna a decedatului X cu sotia supravietuitoare;
-un autoturism - proprietate a decedatului X.
INTREBARI:
-1-cum intra la succesiune apartamentul,daca sunt proprietari ambii soti ?
-2-este posibil ca sotia supravietuitoare,sa cedeze partea sa,copiilor ? in acest caz,la decesul mamei lor,ar mai trebui dezbatuta iar succesiunea ?
-3-daca cei 2 copii,renunta la succesiune,in favoarea mamei,dupa decesul mamei, pot sa dezbata succesiunea pentru toate bunurile ?
Care ar fi cea mai buna varianta,avand in vedere ca toti sunt dispusi sa rezolve totul amiabil,la un notar public ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 13:31, 22 Iunie 2016
1 - Acum,in aceasta situatie,daca mama renunta la mostenire,va ramane tot ce se mosteneste de pe urma tatalui,doar celor 2 copii ?
Deci,va mai ramane,totusi,partea mamei din apartament (1/2 - fiind co-proprietara) de dezbatut,dupa decesul acesteia ?
Dar,dupa ce renunta acum,in favoarea copiilor si ulterior va face o donatie catre copii si pentru cealalta jumatate din apartament, ar insemna ca,dupa decesul mamei,sa nu se mai faca nicio succesiune ?
2 - Acum s-a aflat si de existenta unor actiuni. Acestea cum intra la succesiune,cum trebuie procedat sa fie introduse la succesiune ? Trebuie,totusi,o dovada de unde sunt bagate aceste actiuni ?
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit ... ghe_o ghe_o Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit care la rândul lui are și el un copil. Dacă la succesiune copilul defunctului cedează ... (vezi toată discuția)
Succesiune gigelas gigelas Buna ziua, -Dupa decesul persoanei X,au ramas mostenitori: sotia lui X si cei 2 copii majori ai lui X. -Sotia si unul dintre copii doresc sa dezbata ... (vezi toată discuția)
Rezerva mostenirii - cat se poate intinde testatorul Qubik Qubik Concret: sunt 2 copii, majori. Mama a decedat acum 20 de ani. Copiii , majori la decesul mamei au renunțat la mostenire. Tatal a devenit astfel unic ... (vezi toată discuția)