avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii compensatorii

Buna ziua
avand in vedere ca urmeaza o perioada cu foarte multe concedieri, am si eu urmatoarea nelamurire:
Sunt angajata intr-o institutie publica in al carei CCM este stipulata plata salariilor compensatorii in caz de concediere.
Intrebare: Dupa primirea acestor salarii compensatorii, exista undeva in codul fiscal, un articol care sa imi interzica sa ma mai angajez in viitorul apropiat tot intr-o institutie publica?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:39, 18 August 2009
OUG 49/2002
. 39. - (1) Dreptul beneficiarului la plata compensatorie încetează la data reîncadrării în unitatea din care a fost disponibilizat, iar în situaţia în care a primit plăţi compensatorii în condiţiile art. 331, acestea se restituie în limita sumelor aferente perioadei ulterioare reîncadrării în muncă.
(2) În cazul în care beneficiarul care primeşte plăţi compensatorii în condiţiile art. 33 se angajează într-o altă unitate decât cea de la care a fost disponibilizat, acesta va primi la data angajării suma tranşelor cumulate cuvenite timpului rămas până la expirarea perioadei de acordare a plăţilor compensatorii.
OUG 49/2002 modifica OUG 98/99 care se refera la plati compensatorii acordate de AJOFM in baza unor planuri de restructurae, inchidere operationala, etc/..

Desi este vorba de o institutie publica, nu cred ca s-ar supune acestei ordonante acordarea de salarii compensatorii in baza CCM propriu, aceste palti nu sunt acordatea cf OUG 98/99.
Da, este posibil restituirea platilor compensatorii , dar numai in conditiile prevazute de OUG nr.49/2002.
Din cuprinsul OUG nr.98/19999 reiese ca platile compensatorii pot fi acordate in mai multe transe sau intr-o singura transa. In situaţia în care a primit plăţi compensatorii într-o singura transa, acestea se restituie în limita sumelor aferente perioadei ulterioare reîncadrării în muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii gianinafiliuta@yahoo.com gianinafiliuta@yahoo.com Buna ziua. As vrea sa stiu daca ma mai pot angaja intr-o institutie bugetara avand in vedere ca am fost concediata dintr-o astfel de institutie beneficiind de ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii cf oug 98/99 silone silone Buna tuturor, in cazul in care societatea la care lucrez va face concediere colectiva, suntem obligati sa aplicam prevederile OUG 98/99, art 32 cu privire ... (vezi toată discuția)
Oprire ajutor somaj in caz de salrii comensatorii in transe ? rozi88 rozi88 Buna ziua , Unei colege i se desface contractul de munca din motive care nu tin de angajat si conform CCM la nivel de unitate va primii salarii ... (vezi toată discuția)