avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... subordonare comisie de disciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

subordonare comisie de disciplina

La art. 247 din Codul muncii se precizeaza ca angajatorul dispune de prerogativă disciplinară.

Prin "angajator" se intelege in mod general societatea comerciala privata sau de stat / institutia sau autoritatea publica, acestea fiind reprezentate in mod legal de catre directorul general.

Se poate considera ca directorul general este cel in subordinea caruia se afla comisia de disciplina sau aceasta poate fi subordonata sau sub controlul Consiliului de Administratie?

Exista in legislatia muncii vreo prevedere referitoare la subordonarea comisiei de disciplina?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:29, 23 Iunie 2016
Probabil ca nu s-a decis inca , daca v-a dat un astfel de raspuns.
La momentul comunicarii raspunsului in care se mentiona ca petitia a fost transmisa comisiei de disciplina spre cercetare dir. gen. semnase deja decizia prin care nu s-a dispus nicio masura de sanctionare, cunosc acest lucru cat si decizia luata intrucat m-a informat chiar persoana care a intocmit decizia si i-a dat-o la semnat. Iar decizia exista la depart. MRU.

Eu doresc un raspuns oficial cu privire la faptul ca nu s-a luat nicio masura in urma cercetarii disciplinare.

Dir gen evita un raspuns clar, a mutat responsabilitatea catre comisia de disciplina iar presedintele com. de discipl. nu da niciun raspuns la solicitarea privind rezultatul cercetarii.

Din acest motiv vroiam sa cunosc daca exista vreo subordonare a comisiei fata de reprezentantul legal al societatii si daca ma pot folosi de prevederea din RI in care se precizeaza ca dosarul de cercetare se aproba de conducerea societatii.

Daca il aproba se presupune ca cunoaste rezultatul cercetarii disciplinare, in plus deciziile luate in urma cercetarilor disciplinare sunt semnate de catre reprezentatul legal.
Nu exista vreo subordonare a comisiei fata de reprezentantul legal al societatii, decat in calitate de salariati a fiecarui membru al comisiei in parte.

Comisia de disciplina ar trebui sa aiba un regulamnet de organizare si functionare propriu , in care trebuie sa fie prevazute aceste situatii descrise de dvs.

Codul Muncii nu reglementeaza mai multe aspecte legate de drepturile si obligatiile comisiei de disciplina.

Potrivit art.8 alin.3lit.a din HG 500/2011, depuneti o solicitare in scris la angajator sa va elibereze o copie de pe actul final al cercetarii disciplinare aflat in dosarul dvs de personal.
Actul respectiv nu se poate afla in dosarul meu personal deoarece nu eu am facut obiectul cercetarii, eu am intocmit referatul de sanctionare.
Cunosc rezultatul pe cai neoficiale chiar din interiorul comisiei de disciplina insa doream sa cunosc in mod oficial rezultatul sesizarii mele. Conform prevederilor reg. intern directorul general are obligatia sa comunice daca solutia dispusa in cazul unei petitii este favorabila sau nu, am solicitat comunicarea rezultatului sesizarii si a dat un raspuns lapidar, fara a preciza solutia cu toate ca semnase decizia de nesanctionare. Am solicitat si presedintelui comisiei de disciplina sa imi comunice rezultatul cercetarii disciplinare dar se evita comunicarea acestuia.
Conform acelor prevederi cine are dreptul sa cunoasca solutia cercetarii ?

Alte discuții în legătură

Sesizare for superior cyan cyan In cazul societatilor comerciale cu capital privat atunci cand conducerea firmei nu raspunde unei petitii ori raspunsul nu indeplineste cerintele prevazute in ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog... ionii ionii As vrea sa supun atentiei o situatie care are loc la firma unde lucrez.La inceputul lunii in urma unor dispute avute intre directorul tehnic si directorul ... (vezi toată discuția)
Cand incepe sa curga termenul de 30 de zile ptv art.268 al.1 merishor merishor Am o nelamurire: potrivit art. 268 alin 1 C.Muncii, angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in termen de 30 de zile ... (vezi toată discuția)