avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... subordonare comisie de disciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

subordonare comisie de disciplina

La art. 247 din Codul muncii se precizeaza ca angajatorul dispune de prerogativă disciplinară.

Prin "angajator" se intelege in mod general societatea comerciala privata sau de stat / institutia sau autoritatea publica, acestea fiind reprezentate in mod legal de catre directorul general.

Se poate considera ca directorul general este cel in subordinea caruia se afla comisia de disciplina sau aceasta poate fi subordonata sau sub controlul Consiliului de Administratie?

Exista in legislatia muncii vreo prevedere referitoare la subordonarea comisiei de disciplina?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:29, 23 Iunie 2016
In RI nu se specifica catre cine se comunica rezultatul cercetarilor disciplinare si sub ce forma. Exista doar obligatia din codul muncii de a fi comunicata decizia angajatului pentru ca acesta sa o poata contesta in instanta daca este cazul.

Insa in reg. intern se precizeaza explicit ca "in toate cazurile, cel care a facut cererea/reclamatia va fi incunostiintat despre masurile luate" si la alt pct. ca "directorul general are obligatia sa comunice salariatului raspunsul sau in termen de 30 de zile calandaristice de la primirea cererrii sau a reclamatiei, indiferent daca solutia este favorabila sau nefavorabila".

Eu inteleg prin aceste doua prevederi ca raspunsul trebuie sa contina masurile luate, daca se confirma sau infirma cele din sesizare, respectiv, rezultatul cercetarii disciplinare in cazul in care a trimis spre solutionare sesizarea catre comisia de disciplina.

Raspunsul DG a fost doar ca sesizarea a fost trimisa CD care s-a intrunit in data x, atat si nimic mai mult. Decizia de nesanctionare fusese semnata de DG anterior raspunsului comunicat.
Reveniti cu o noua solicitare catre director, alta solutie nu aveti.
La asta m-am si gandit. Macar il stresez pana cedeaza psihic si da un raspuns corespunzator! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare for superior cyan cyan In cazul societatilor comerciale cu capital privat atunci cand conducerea firmei nu raspunde unei petitii ori raspunsul nu indeplineste cerintele prevazute in ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog... ionii ionii As vrea sa supun atentiei o situatie care are loc la firma unde lucrez.La inceputul lunii in urma unor dispute avute intre directorul tehnic si directorul ... (vezi toată discuția)
Cand incepe sa curga termenul de 30 de zile ptv art.268 al.1 merishor merishor Am o nelamurire: potrivit art. 268 alin 1 C.Muncii, angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in termen de 30 de zile ... (vezi toată discuția)