avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incompatibilitate functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incompatibilitate functionar public

Sunt functionar public si mi s-a propus calitatea de presedinte al comisiei de cenzori la asociatia de proprietari unde locuiesc.Dupa parerea mea nu as fi incompatiblia cu aceasta calitate, asociatia de proprietari fiind o forma de asociere autonoma si nonprofit a majoritatii proprietarilor care nu se incadreaza in categoria unitatilor cu scop lucrativ.
Dar astept si alte pareri
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:20, 16 Octombrie 2009
Stimata doamna, nu trebuie sa renuntati asa de usor ... fiecare interpreteaza legea dupa cum ii convine ... Calitatea de cenzor intr-o asociatie de proprietari nu este incompatibila cu cea de functionar public. Reiese clar din prevederile legii postate mai sus.

p.s.
Calitatea de administrator al unei asociatii de aproprietari nu este echivalenta cu cea de functionar public.
Ma intereseaza si pe mine acest subiect.Sotul meu este functionar public.Daca as dori sa-mi deschid eu o societate comerciala cu un profil anume ,de exemplu alimentar ,atunci suntem in incompatibilitate ? Dar daca societatea si-o deschide fiul nostru care este major?
Nu veti fi in incompatibilitate din acest motiv, dar sotul Dvs. s-ar putea sa fie in conflict de interese daca ar trebui sa intreprinda in interes de serviciu ceva ce ar putea sa va favorizeze business-ul. De exemplu, daca e inspector fiscal si ar trebui sa va verifice firma.
In cazul dvs. nu poate fi vorba de incompatibilitate (mai precis, in cazul sotului).
Poate exista conflict de interese, daca firma dvs. va avea raporturi comerciale cu institutia publica iar sotul va trebui sa ia decizii de natura sa lezeze interesele dvs. patrimoniale. Putin probabil, daca profilul societatii va fi alimentar.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
functia de cenzor este o functie remunerata, generatoare de alte venituri, se vizeaza o activitate financiar-contabila a Asociatiei de proprietari, parerea mea intra sub incidenta incompatibilitatii.

Alte discuții în legătură

Asociat unic si functionar public karmelika karmelika Asociatul unic al unui srl poate avea si calitatea de functionar public sau exista incompatibilitate? Administrator al srl-ului este alta persoana. (vezi toată discuția)
Functionarul public poate fi asociat la un srl? Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, Este posibil ca un functionar public sa fie si asociat la un srl? (vezi toată discuția)
Functionar public illeanac illeanac Buna seara, Un functionar public poate sa fie colaborator la o firma de asigurari, este compatibil sau nu ? Multumesc (vezi toată discuția)