Sunt functionar public si mi s-a propus calitatea de presedinte al comisiei de cenzori la asociatia de proprietari unde locuiesc.Dupa parerea mea nu as fi incompatiblia cu aceasta calitate, asociatia de proprietari fiind o forma de asociere autonoma si nonprofit a majoritatii proprietarilor care nu se incadreaza in categoria unitatilor cu scop lucrativ.
Dar astept si alte pareri
Stimata doamna, nu trebuie sa renuntati asa de usor ... fiecare interpreteaza legea dupa cum ii convine ... Calitatea de cenzor intr-o asociatie de proprietari nu este incompatibila cu cea de functionar public. Reiese clar din prevederile legii postate mai sus.
p.s.
Calitatea de administrator al unei asociatii de aproprietari nu este echivalenta cu cea de functionar public.
Ma intereseaza si pe mine acest subiect.Sotul meu este functionar public.Daca as dori sa-mi deschid eu o societate comerciala cu un profil anume ,de exemplu alimentar ,atunci suntem in incompatibilitate ? Dar daca societatea si-o deschide fiul nostru care este major?
Nu veti fi in incompatibilitate din acest motiv, dar sotul Dvs. s-ar putea sa fie in conflict de interese daca ar trebui sa intreprinda in interes de serviciu ceva ce ar putea sa va favorizeze business-ul. De exemplu, daca e inspector fiscal si ar trebui sa va verifice firma.
In cazul dvs. nu poate fi vorba de incompatibilitate (mai precis, in cazul sotului).
Poate exista conflict de interese, daca firma dvs. va avea raporturi comerciale cu institutia publica iar sotul va trebui sa ia decizii de natura sa lezeze interesele dvs. patrimoniale. Putin probabil, daca profilul societatii va fi alimentar.
functia de cenzor este o functie remunerata, generatoare de alte venituri, se vizeaza o activitate financiar-contabila a Asociatiei de proprietari, parerea mea intra sub incidenta incompatibilitatii.