avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Era obligatoriu c.i.m. sau cum trebuia procedat?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Era obligatoriu c.i.m. sau cum trebuia procedat?

Pentru ca am lipsit o perioada din asociatie si sau intamplat unele lucruri zic eu urate , va rog sa va pronuntati sau daca s a procedat corect , legal , despre ce este vorba :
- Am observat imediat dupa adunarea generala care a avut loc la sfarsitul lunii ianuarie 2016 ca in lista de intretinere la rubrica salarii apartinand apartamentului meu ( suma este in functie de c.p.i. ) ca suma a crescut cu 6 lei ajungand la aproximativ 58 lei / apartament 3 camere , iar fondul de salarii ajungand la 8700 lei spre 9000 cu aproximativ 1000 lei fata de lunile din urma .
Am facut contestatie la presedinte , nu a binevoit sa raspunda , mentionez faptul ca in adunarea generala nu s a discutat nimic de salarii , ca sa aud acum ca de vazut nu am cum ca nu pot intra in posesia unor documente cum ar fi contractele de munca ca , casiera care are program de 2 zile pe saptamana a 2 ore are contract individual de munca .
1. Poate ca este corect si nu comentez dar cand zici 6 ore / zi , asta cum se mai numeste ? este corect , este legal si ce este de facut ?
2. Tot casierul ( de fapt este casierita ) citeste si apometrele la sfarsit de luna cate 1 ( una ) ora pe scara x 4 scari = 4 ore , i se incheie contract individual de munca de 2 ( doua ) ore pe zi , asta cum se numeste ? este corect , este legal si iarasi intreb , cei de facut ? vorba cantecului lui zavaidoc !
In total adunate = 8 ore / zi si cu un salariu minim pe economie fara bataie de
cap .
Astept un punct de vedere si daca se poate va rog sa mi comunicati daca este legal cum au procedat ca de moralitate nu poate fi vorba .
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 17:57, 2 Iulie 2016
eugarizan a scris:

.
Am spus am facut si contestatie ,nu s a raspuns , pai ce sa i mai fac ?

Sunteti singurul din imobil care va confruntati cu reticenta....reaua vointa ,dezinteresul presedintelui de asociatie ?
Persoana care nu a raspuns la contestatie ,respectiv presedintele de asociatie a fost ales de catre participantii la adunarea generala
Afirmati ca aveti hotarare judecatoreasca favorabila
In acest caz,aveti dreptul sa contactati executor judecatoresc care sa desfasoare demersuri pentru concretizare hotarare judecatoreasca
Daca presedintele dv de asociatie este atat de reticent,desfasurati demersuri si asa cum l-ati ales in functie ,tot asa dati-l jos si alegeti persoana responsabila care intelege sa exercite cu respect si cu buna credinta si in interesul proprietarilor activitati,acte si actiuni,daca tot este platit lunar de catre aceia care l-au ales

Nu vroiam sa mai intervin dar doresc sa clarific unele aspecte :
1.Sunt constient ca ne meritam soarta dar eu nu pot sta ca altii , adica precum strutul si cand spun acest lucru ma refer in general , adica nu pot sta sa zic asa cu mana intinsa sau sa ma prosteasa cineva care daca il scuturi putin ...ameteste .
De aceea ma zbat sa cunosc amanunte si sa vad ce se poate face , pentru ca nu exista imposibilul trebuie sa existe o rezolvare
2. Domnule Adam Grecu aici nu este vorba de ore suplimentare atata timp cat la durata in contract scrie 2 ( doua ) ore / zi , pai cand mai da situatia ? dar ma rog asa sunt eu si nu inteleg ca asa trebuie sa fie .
3. Nu pot sa fac asa cum spune ti Dumneavoastra ... si sa intru in com .ex / comisia de cenzori . Pai si aici este o poveste lunga , dar pe scurt : acum 2 ani si au dat demisia 4 membri comitetul era format din 7 in loc de 9 cat prevedea statutul , a ramas presedintele , vicele si secrtetarul , apoi cei trei au mai " ales " intr o sedinta de com .ex. si au ajuns la 5 care sunt si in prezent si D.voastra spune ti ca sa fac parte din aceea " gasca "
In comisia de cenzori , situatia se prezinta astfel : este formata din 3 membri si toti 3 sunt vecinii casierei , niciunul nu are macar un pic de specialitate in domeniu sau pe aproape , despre ce vorbim ? si atunci imi si pun intrebarea :
- Daca ceilalti stau cum stau , acelasi lucru trebuie sa fac si eu ? acelasi lucru este valabil in orice domeniu , sa stam toti de o parte si sa ii lasam pe altii sa faca ce vor , ba mai mult si pe proprii bani .
4. Sper ca nu dupa 2 ani ci cat mai curand
ynocentta va rog sa ma credeti ca pe acest individ nu pot sa l numesc presedinte atata timp cat nu se ocupa aproape de loc de asociatie si cand am zis aproape ma refer la faptul ca el doar semneaza ce i se pune la semnat nu il intereseaza nimic ci numai sfarsitul de luna sa semneze in statul de plata .
Pai cum va imaginati ca in loc sa respecte o hotarare judecatoreasca el / ei fac apel mai platesc incaodata avocatul ( 1000 + 1000lei = 2000lei ) in loc sa prezinte documentele solicitate asa cum prevede Legea nr.230/2007 art .10 .
Mai puneti la socoteala cheltuieli de judecata si unde se v a ajunge ? merge pe premiza ca poate castiga procesul .
Eu am mai vorbit cu cativa locatari si va spun drept nu ii inteleg si sa mi fie iertat , parca sunt batuti in cap , zic da , da si cand este la un adica spun alceva , iar unii mai dezghetati , nu vor sa se implice , au afaceri , salarii probabil mari .
Si atunci daca nu sunt ajutat , incerc pe cat posibil sa fac ceva poate , poate scapam de acei presupusi reprezentanti care pe mine oricum nu ma reprezinta.
Cam aceasta este in mare situatia cu acele c.i.m - uri si oricat ar incerca cineva sa ma convinga ca unui casier are activitate cate 6 ore pe zi intr o asociatie nu cred sau citire de apometre cate 2 ore pe zi .
Oricum eu astept in continuare sugestii si pareri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C.i.m. intr o asociatie de proprietari eugarizan eugarizan Buna ziua Am o nelamurire si doresc pentru ca in sfarsit am studiat acele contracte de munca ale angajatiilor din asociatie , ca cineva sa faca ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa-mi citeasca apometrele? florenta_22 florenta_22 Pana asta vara era un locatar care ne citea apometrele,semnam frumos pe hartie, iar banii pentru citirea apometrelor se sototeau in fiecare luna/familie, pe ... (vezi toată discuția)
Investiție asociație de proprietari: wc pentru angajați la subsol, în spălătoria blocului. aveți așa ceva în asociația dumneavoastră? eugarizan eugarizan Da asa este , nu este o gluma . Acum cateva zile a avut loc adunarea generala a asociatiei de proprietari si la citirea acelui Raport prezentat de Presedintele ... (vezi toată discuția)