avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbari dupa reintegrarea pe post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbari dupa reintegrarea pe post

Buna ziua!

Instanta a anulat desfacerea CIM meu si a dispus reintegrarea pe postul detinut anterior.

Acuma angajatorul intentioneaza sa:
- impuna o fisa a postului (nu a existat inainte)
- introduca o condica de prezenta (nu a existat pina acum, nici ceva asemanator)
- reduca orele de lucru (de la inainte parttime 6 ore in CIM la mai putin)
- nu permita accesul la unele incaperi la care am avut inainte acces

Ce trebuie sa accept si ce nu si cum sa procedez?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Palu , utilizator 19:41, 2 Noiembrie 2016
Partea cu executorul judecatoresc o stiam.
Partea cu plangerea penala imi este noua, trebuie sa ma informez. (Art. 287 NCP?)

Interesul meu este sa fiu reintegrat cat mai repede.
Intrebarea mea de astazi se refera punctual la semnarea (da sau nu, eventual cu ce mentiuni) actului (probabil va fi un proces verbal) care mi se va pune in fata in decursul zilei.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2016
Radu Palu, utilizator
Daca nu stim continutul exact al actului , nu avem cum sa ne exprimam o opinie.
Decizia este executorie de dupa judecarea in fond. Asta a fost acum 4 luni. Completul de judecata din apel a confirmat aceasta decizie, asta a fost acum o luna.
Am fost reintegrat si s-au platit intre timp si cotizatiile CAS/CASS. Sunt insa amanat cu salariile restante pe motiv ca nu sunt bani.
Pot in aceste conditii (cu sanse de reusita) sa depun plangere penala?

Actul mai sus amintit contine dispozitia presedintelui ca a depus reintegrarea si un act aditional ca mi s-au predat cheile pt. unele (nu toate la care aveam acces inainte, cel la care nu am acces acum este unde sunt tinute toate actele firmei; fiind director executiv de fapt ar trebui sa lucrez cu ele, de aceea si aveam acces la ele inainte) incaperi. Am semnat pt. preluarea cheilor si pt. luare la cunostinta a dispozitiei. (Ce as mai dori eu este sa mi se puna la dispozitie toate actele incheiate in perioada cat am lipsit si refacerea accesului meu la sistemul email al firmei.)
Daca au trecut mai mult de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului, atunci puteti depune plângere prealabilă pentru a se pune în mişcare acţiunea penala, potrivit art.287 alin.1lit.e coroborat cu art.287 alin.2 C.pen..

Cererea trebuie sa contina sume?
Stiu pe ce perioada trebuie sa primesc salariul, insă au fost 3 indexari intre timp si nu stiu exact suma pt. fiecare luna. As prefera sa scriu doar ca cer pt. perioada cutare, sa calculeze ei suma exacta.

Plangerea prealabila unde se depune? Politie sau tribunal?

Alte discuții în legătură

Nerespectare decizie judecatoreasca Radu Palu Radu Palu Buna ziua! Am castigat in instanta reintegrarea mea pe post dupa ce am fost concediat. Instanta a decis plata salariilor acumulate de la decizia de ... (vezi toată discuția)
Nerespectare hotarare definitiva. am hotarare definitiva ( 27.10.2023 ... Vasiledumitru58 Vasiledumitru58 nerespectare hotarare definitiva. Am hotarare definitiva ( 27.10.2023 )a CA Brasov pentru reintegrare in munca si plata salariilor si tuturor drepturilor ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru punerea corecta in executare a hotarararii judecatoresti menoin menoin care este temeiul legal pentru o plangere penala necesara in urma refuzului angajatorului de punere corecta in executare a hotararii judecatoresti care ... (vezi toată discuția)