avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie pana la varsta de 3 ani a ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie pana la varsta de 3 ani a copilului

Buna seara!
Va rog sa-mi spuneti, daca fetita mea implineste 2 ani pe 7 octombrie 2014 si eu ma intorc la serviciu cu 62 zile mai devreme, respectiv pe 5 iulie 2016, voi beneficia de prelungirea stimuletul de insertie pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului? Mentionez ca tatal nu a efectuat o luna de concediu de cresterea copilului pentru ca era dezavantajos din punct de vedere financiar. Cum se procedeaza? Ce acte trebuie sa depun pentru a beneficia de stimulentul de insertie prelungit pana la 3 ani? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:17, 31 Ianuarie 2019
Buna .De când sa născut fetiț am optat pt stimulentul de inserție .Adică merg in continuare la servici și iau stimulentul de inserție este până la 3 ani sau trebuie sa depun acte sămi prelungească .Mulțumesc.
Cand s-a nascut fetita?
Cornel Vasile a scris:

Cand s-a nascut fetita?


Buna seara,

Aceeasi problema o am si eu. Fetita mea a fost nascuta pe 24 iunie 2015. De curand a implinit varsta de 2 ani. De la inceput am optat pentru stimulentul de insertie. Pana luna trecuta au fost virati banii pe card. Luna aceasta nu...

Trebuie depuse acte suplimentare, trebuie facut dosar nou. Mentionez ca lucrez fara intrerupere de 11 ani.

In luna mai am sunat si mi sa transmis ca stimulentul se prelungeste automat , fara a depune alte acte.

Poate ma lamuriti dumneavoastra.

Va multumesc!
Intr-adevar, pentru persoanele aflate în plata stimulentului de inserție la data de 01.07.2016 prelungirea perioadei de acordare a stimulentului până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv 4 ani, în cazul copilului cu handicap, se face din oficiu.

In acest sens, fie va adresati din nou AJPIS , fie sesizati ANPIS - Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială
[ link extern ] /
Buna ziua! Am si eu o intrebare:eu am mers la munca chiar cand a implinit bebe 2 ani ..nu stiam de aceasta lege.acim mai pot beneficia de acest stimulent? Copilul a facut in august 2 ani.va multumesc

Alte discuții în legătură

Prelungire stimulent de insertie? alinutizka alinutizka Buna! Fetita mea implineste 2 ani in 10 noiembrie, iar eu am renuntat in urma cu un an la indemnizatia de crestere a copilului pt ca m-am intors la munca, ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie GabrielaBancila GabrielaBancila Buna ziua! Copilul meu va implini pe 02.08.2016 2 ani. Am avut cerere initiala CCC de 1 an , m-am intors la servici cand copilul avea 9 luni, beneficiind de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie alin123456789 alin123456789 Buna ziua. Din ce am citit in in modificarile la ordonanta OUG 111/2010 stimulentul de insertie se acorda pana la varsta de 3 ani daca esti deja in plata ... (vezi toată discuția)