avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

in cazul unei concedieri ce nu tin de persoana angajatului (care poate fi individula sau colectiva) se elimina intai locurile vacante, apoi pensionarii care lucreaza in institutie si cei angajati pe ASE? se respecta apoi legislatia care prevede in mod expres limitarea nr. de personal administrativ la 10 % din angajati sau se poate face concediere indiferent de criterii?
Cel mai recent răspuns: ContSters48919 , utilizator 05:25, 28 August 2009
vaiacondios a scris:

ASE - lucreaza 2 ani pe postul unei doamne in concediu maternitate.


In aceasta situatie, aceste posturi sunt cam greu de desfiintat intrucat trebuie anuntate si persoanele ale caror c.i.m. sunt suspendate pentru CIC.
Am si eu un caz pentru care solicit lamuriri pe tema concedierii. Am fost anuntati ca se fac o serie de evaluari deoarece se desfiinteaza postul pe care lucrez. Evalurile s-au facut la nivel national.. Eu si colegul meu am luat notele cele mai mari la evaluare, insa nota minima era 8. Colegul a luat 7,20 iar eu 6.80. Conform planului de evaluare nota conta 50%, 25% interviul si 25% nota de la evaluarea performatei care se face anual. Pentru cei care nu au trecut testul li s-a propus un contrat pe perioada determinata intr-o alta agentie din oras pe o pozitie superioara celei desfiintate. Surprinzator eu si colegul meu suntem pe lista neagra, iar explicatia celor de la HR a fost ca notele nu mai conteaza pentru ca sunt sub 8. Si sa nu va mai spun ca mai intai a fost anuntat colegul meu ca nu a fost acceptat, si acesta a intrebat cine a fost acceptat si am fost mentionat si eu, ca urmatoarea zi sa fiu sunat si sa mi se propuna un post de seller pe periaoda determinata de 6 luni intr-o alta agentie.

Intrebarea este daca mi se propune un alt post in aceste conditii, poate fi pe perioada determinata?
freeelis a scris:

vaiacondios a scris:

ASE - lucreaza 2 ani pe postul unei doamne in concediu maternitate.


In aceasta situatie, aceste posturi sunt cam greu de desfiintat intrucat trebuie anuntate si persoanele ale caror c.i.m. sunt suspendate pentru CIC.


Foarte interesant.......deci conform unei legi sau hotarari sau ordonante, persoanele care intra in concediu de cresterea copilului trebuie anuntate daca se incadreaza cineva pe postul lor sau daca se desfiinteaza postul de ASE? Sa inteleg ca cele 2 posturi (ale titularului de contract si al celui careeste pe ASE) "merg" la pachet?


Nu inteleg, deci postul persoanei care este in concediu de maternitate nu se poate desfiinta oricum, dar persoana a doua nu poate fi nici ea concediata?
Nu este asa, stimata doamna.

Un post poate fi desfiintat oricand o cere situatia, indiferent cine ocupa acel post.
Posturile nu sunt bunuri personale ale salariatilor, nu le-am cumparat cu scaun cu tot :D

Diferneta la mamele cu cim suspendat este ca desi li se poate desfiinta postul in perioada suspendarii, nu li se poate inceta conrtactul de munca deact dupa ce revin in activitate.
Nu ati inteles mesajul meu ... daca o persoana este in CIC , contractul acesteia este suspendat , iar in locul ei se poate angaja pe durata determinata o alta persoana.
In cazul in care se desfiinteaza postul respectiv, atunci ambelor persoane le va inceta raportul de munca.

p.s.
Exista situatii in care se poate inceta raportul demunca al unei persoane aflate in CIC. Insa daca angajatorul va inceta raportul de munca al unei astfel de persoane, trbuie sa solicite si avizul consultativ al ITM-ului :)

Alte discuții în legătură

Desființare post angajatprivat angajatprivat As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care se desființează un post?Pe ce criterii se alege persoana care va fi concediata tinand cont ca in firma exista ... (vezi toată discuția)
Protectia persoanelor unic intretinatoare de familie impotriva concedierii gabriela68ful gabriela68ful Sunt divortata si am in intretinere un copil minor.La firma unde lucrez se anunta desfiintarea unor posturi de lucru si concedieri individuale sau ... (vezi toată discuția)
Pensionar concediere colectiva mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com Buna ziua, suntem in valtoarea concedierilor colective, au fost identificate posturile ce vor fi desfiintate, urmeaza sa identificam si salariatii. Vreau sa ma ... (vezi toată discuția)