avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

in cazul unei concedieri ce nu tin de persoana angajatului (care poate fi individula sau colectiva) se elimina intai locurile vacante, apoi pensionarii care lucreaza in institutie si cei angajati pe ASE? se respecta apoi legislatia care prevede in mod expres limitarea nr. de personal administrativ la 10 % din angajati sau se poate face concediere indiferent de criterii?
Cel mai recent răspuns: ContSters48919 , utilizator 05:25, 28 August 2009
1. Decizia de concediere (daca este emisa) isi produce efectele si dvs. o puteti contesta in instanta.
2. Intentarea unui proces angajatorului pe alt motiv nu duce la suspendarea intentiei angajatorului de a va concedia.
Ultima modificare: Joi, 27 August 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Sa incerc sa mai dezvalui cate ceva, desi la ce mafie e in tara asta ti-e frica si sa vorbesti cu oglinda. Eu nu am nici o sanctiune, dar am colegi care au, colegi adusi pe posturile unor persoane in concediu de 2 ani pentru copil, cativa pensionari care cumuleaza pensia cu salariul si alte cateva vacante. Ce ma framanta este de fapt daca in aceste conditii se pot desfiinta alte posturi iar cele aflate in categoria mentionata mai sus sa nu se reduca?
Mentionez de asemenea ca am si studii de masterat si alte studii postuniversitare si ocup un post cu studii medii si sunt si unic intretinator de familie.
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
ContSters48919, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desființare post angajatprivat angajatprivat As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care se desființează un post?Pe ce criterii se alege persoana care va fi concediata tinand cont ca in firma exista ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post TORAND TORAND Buna ziua, in cadrul organizatiei la care lucrez, am un contract de munca pe perioada nedeterminata suspendat, cu acordul partilor, ca urmare a ocuparii ... (vezi toată discuția)
Protectia persoanelor unic intretinatoare de familie impotriva concedierii gabriela68ful gabriela68ful Sunt divortata si am in intretinere un copil minor.La firma unde lucrez se anunta desfiintarea unor posturi de lucru si concedieri individuale sau ... (vezi toată discuția)