avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bloc 10 etaje, modernizare lift, obligatii proprietar ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bloc 10 etaje, modernizare lift, obligatii proprietar parter

Buna ziua. Ma numesc Andreea si detin un apartament cu 4 camere din luna mai 2016 la parter. Problema cu care sper sa ma ajutati este urmatoarea: anul acesta in luna martie sa hotarat de propietari(nu stiu cat la 100 din ei au fost de acord, deoarece nu am fost prezenta la acea sedinta, nu detineam in totalitate apartamentul, asa cum am specificat mai sus) sa se modernizeze liftul. In luna mai m.am mutat in apartament si am fost anuntata ce sa hotarat si ca se va plati avansul de fiecare apartament in valoare de 600 de lei, urmanad lunar suma de 50 de lei acoperind suma de 1125 pana la finalizarea lucrarii. Ideea este este ca nu folosesc liftul deloc deloc, mentionez locuiesc la parter. Taxe lunar la lift platesc de ce???dau un exemplu, cel care sta de la etajul 4 in sus, o familie de 4 membrii, toti membri familiei il folosesc liftul, coboara sotul si sotia cand merg la munca, coboara si copii, urca pe urma cand se intorc de afara, mai urca si sotii dupa ce se intorc de la munca...nu este corect sa platesc modernizarea liftului daca nu il folosesc nici eu, nici membrii familiei mele...nu???si daca ar fi sa platesc dar nu suma de 1125 lei. Platesc lunar fondul scarii desi in pivnita nu este bec, usa de la intrarea blocului nu se inchide bine. Ce sfat imi dati, exista o lege care sa sustina raspunsul????
In speranta unui raspuns va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: claudiumn86 , utilizator 19:29, 20 Ianuarie 2017
Da doamna,
Eu am inteles ca nu am probleme din acest punct de vedere. Important este sa inteleaga cei care intreaba si care vor ca as. prop. sa adune 2-3 oferte... Da, bine zis, insa provincia nu este Bucurestiul, unde sunt zeci de firme care monteaza lifturi...
Repet, ca sa nu iasa discutii: noi am schimbat liftul chiar cu firma care ne face service-ul, o firma cu doar 5 salariati, dintre care unul este contabilul...
Din acest motiv am spus - firme mici... Desigur, sunt si firme cu 10-20-30 de lucratori, cu utilaje specializate, in fine, asta am vrut sa spun.
Cu alta ocazie, va pot spune cat de greu am urcat noul motor de la etajul 10 pe platforma liftului.... Am avut emotii cat China, dar totul a decurs cum trebuie datorita priceperii meseriasilor. Ei, o firma mai pricopsita - cum ziceti dvs. ar fi avut in dotare scule, utilaje, acareturi mai specializate....
Eu sunt curios cate apartamente sunt in bloc. Pentru ca suma de 1125ron de apartament, daca am inteles corect, este mult prea ciudata. O cosmetizare obisnuita ( practic inlocuirea cabinei pt un lift ante-decembrist) nu costa mai mult de 3000-4000ron.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata liftului robert200534 robert200534 BUNA ZIUA.DORESC SA VA PUN O INTREBARE.SUNT UN LOCATAR AL UNEI ASOCIATII DE PROPRIETARI,SI LOCUIESC LA PARTERUL IMOBILULUI.INTREBAREA MEA ESTE :DACA ESTE LEGAL ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)
Legea lifturilor ianniglx ianniglx Cea mai stupida lege din cate exista in romania legea privind lifturile: este normal sa platesti intretinere lift atata vreme cat stai la parter sau demisol ... (vezi toată discuția)