avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Orasul detinutilor.O varianta onorabila si civilizata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Orasul detinutilor.O varianta onorabila si civilizata

Fata de topicul precedent
www.avocatnet.ro/content/for...
as merge chiar mai departe si as zice ca ar fi deoasebit de util sa se construiasca de catre detinuti chiar un oras al lor unde sa poata locui in conditii normale.

Ma refer la situatia ca acestia sa poata opta la o liberare conditionata sub conditia sa locuiasca in acel oras.
Liberarea conditionata pe noua lege este mult mai complicata decat pe vechea lege si multi din ei ar putea sa ramana sa execute intreaga pedeapsa.

In acest fel ar fi bine si pentru oamenii onesti care nu ar mai risca sa fie victime ale talhariilor sau alte infractiuni.

Ce parere aveti?
Daca exista mana de lucru, materiale si macarale care ar fi problema?

Oricum statul este obligat sa rezolve problema si daca nu gaseste o solutie inteligenta va plati bani...seriosi...

La noi este insa si traditie ca daca fura unul de saraceste tara nu e considerat corupt ci om care nu a facut nimic rau...astfel incat ce ar mai conta cateva zeci de milioane de euro aruncate pe fereastra...

Un antreprenor ne-ar putea ajuta si lamuri dar daca sunt multi muncitori lucrurile cu siguranta s-ar misca repede.

Ganditi-va numai la finisaje sa fie cate 3 muncitori in fiecare camera din 100 de apartamente si nu 10 sau 20 pe bloc cum probabil se lucreaza normal...si ce diferenta ar fi...

Mana de lucru este deosebit de importanta in constructii si daca oamenii sunt stimulati s-ar misca cu talent...
daca vrem safacem ceva durabil mana de lucru trebuie sa fie calificata....ma indoiesc ca o sa gasiti in inchisori mana calificata, zidari etc....
Nimeni nu s-a născut zidar.
În închisoare ii învață și meserii.

Unii pot fi și zidari și sa fie la închisoare pentru un furt aiurea sau alte infracțiuni.

Aceasta ar fi ultima problema cu necunoașterea meseriei ca reeducarea are drept scop sa ii învețe meserie.
Și asa unii pot deveni faianțar, etc.

Varianta expusa de mine e foarte viabila sub aspectul forței de munca.
Doar vointa politica sa existe ca sa se facă economie de bani...ar fi ce ar lipsi...
Dintre toate elementele care ar trebui să contribuie la realizarea unui asemenea proiect, nu putem miza decât, eventual, pe forța de muncă. Însă totul depinde de o multitudine de alți factori. De la realizarea unui proiect legislativ, la aprobarea lui ( sau nu), în situația, utopică la acest moment, a adoptării unei legi de asemenea amploare, se pune serios problema fondurilor necesare constuirii unui oraș cu toate utilitățile de bază. Actualmente nu există locuințe sociale suficiente, atâția oameni în această țară nu au un acoperiș deasupra capului, economic suntem la pământ, ca țară, orice s-ar spune. Trăim într-o țară în care se moare de frig și de foame, o țară unde există sclavie, unde autoritățile par să închidă ochii la atâtea atrocități și unde corupția atinge cote maxime.
Apoi,ar trebui schimbată politica penală existentă, legea executării pedepselor și nu aș miza pe o asemenea deschidere din partea celor responsabili. Nu vedeți ce se întâmplă, oricum, cu atâtea și atâtea articole de lege, deja insuficient gândite ? Codurile nu mai arată deja ca în 2014. Și nu cred că se opresc aici.
Cu toate acestea, nu vă pot blama pentru o asemenea idee. Ea și-ar găsi, poate , aplicabilitatea într-o țară în care lucrurile merg foarte bine și unde, poate, infracționalitatea nu se regăsește într-un grad atât de mare. Nu știm dacă, într-adevăr, cel puțin ca un proiect pilot, nu ar aduce ceva bun în conștiința deținuților.
AnDesi poate sunt offtopic subscriu la postarea lui Cristinei. Este utopic la acest moment si la conditiile actuale sa ne gandim la asa ceva.
In penitenciare la ora actuala reeeducare si reorientarea profesionala nu cred ca sunt exploatate asa cum ar trebui.

Alte discuții în legătură

Rolul unei pedepse cu executare este reeducarea? sam bam sam bam Care este rezultatul condamnarii cu executare a unei fapte penale dupa trecerea unei perioade de 10 ani de la comitere, credeti ca mai este necesara reeducarea ... (vezi toată discuția)
Executarea pedepselor privative de libertate avocat33 avocat33 magistrati,ofiterii si agentii de politie executa pedepsele privative de libertate impreuna cu detinutii de drept comun sau au sectii speciale? beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Amnistie sau gratiere colectiva melinaR melinaR buna zioa poate cineva are informatii cu privire la amnistie sau gratieri colective poate sa indura presedintela sau parlamentul si de amarati de detinuti uni ... (vezi toată discuția)