avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca disciplinar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca disciplinar

va rog sa ma elucidati asupra legalitatiii deciziei de concediere avand in vedere urmatoarele:
1. am fost angajat la pe post de paznic la o firma care a avut obiect de activitate paza la o firma multinationala. In luna mai am aflat ca aceasta firma multinationala urmeaza rezilierea contractului cu firma de paza la care eram angajat. Fiind repatriat, am dorit sa am carnet de munca fapt pt care am solicitat acest lucru.
2. Desi ma asteptam ca firma care urma sa rezilieze contractul sa-mi ofere alt post, acest lucru nu s-a intamplat.Mai mult, am solicitat din nou completarea carnetului de munca.
CU o saptamana inainte de rezilierea contractului, mi s-a solicitat sa scriu o scrisoare de demisie. Am refuzat deoarece demisia nu era dorinta mea. Intre timp, firma multinationala a incheiat un contract cu o alta firma de paza, eu continuand sa lucrez si in prezent, fara intrerupere acolo, dar cu o alta firma de paza.
In luna iulie am primit o convocare in vederea cercetarii abaterii disciplinare (absente nemotivate), de la fost firma. Aceasta convocare nu respecta cele 5 zile prevazute in CCMUNN, ART.75, (3). Neavand posibilitatea sa ma prezint la convocarea programata in aceeasi zi in care am primit adresa, mi s-a desfacut contractul disciplinar (azi am primit decizia).
Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune ce pot sa fac pt a nu-mi fi incalcate drepturile.Aveam dreptul la plata unor zile de concediu in conditiile in care am lucrat 5 luni?
Mentionez faptul ca intre timp am primit si raspunsul necompletarii cartii de munca (lipsa tipizatelor respectiv).
Cel mai recent răspuns: haifa , utilizator 09:32, 25 Noiembrie 2009
haifa a scris:

azi am fost la tribunal pentru a ma interesa de hotărârea aferenta litigiului de munca si am aflat cu stupoare ca cererea mea a fost respinsa. Aștept detalii cu motivare prin posta;Întrebarea mea este dacă CCMUNN, ART.75, (3) trebuie respectat??? Eu am invocat nerespectarea acestui articol, și am probat cu convocare etc.

Clauzele contractelor colective de munca produc efecte pentru toți salariații încadrați la toți angajatorii din țara, în cazul contractului colectiv de muncă la nivel
național.
Prin urmare, este obligatoriu respectarea acelui articol.
tudorvaleriu a scris:

Interesant! Cand primiti motivarea poate o postati sa vedem si noi minunea!

Cu siguranta am s-o postez ca exemplu de...."buna practica" si totodata pentru a va putea solicita concret ajutorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare incepere urmarire disciplinara Cluj Cluj Buna ziua, Scriam intr-un post anterior ca mi s-a cerut demisia sau se vor incepe proceduri de urmarire disciplinara. Au trecut aproximativ 45 de zile de ... (vezi toată discuția)
Cerere de demisionare andrey78 andrey78 Buna ziua pe scurt problema mea: de trei saptamani ma aflu in concediu de boala,am fost si spitalizat suferind de o boala cronica.Am fost contactat telefonic ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara liuorza liuorza Buna seara am si eu o problema la locul de munca .....(cine nu are...?!:(() In data de 01.nov. am primit o adresa de la firma la care sunt angajat prin ... (vezi toată discuția)