avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scutire Impozit IT Confuzii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scutire Impozit IT Confuzii

Buna Ziua,

As dori sa știu dacă am dreptul la scutire dacă:
1. Am terminat Facultatea de Mecanica.
2. Profesez în domeniul IT de mai bine de 6 ani.
3. Firma îndeplinește condițiile conform legii.
4. Pe Suplimentul la diploma am 3 materii ce țin de programare.
5. Tot pe supliment exista o anexa "Competentele asigurate prin programul de studii" în care se regăsesc niște ocupații ce țin de facultate de Mecanica plus un COR(Proiectant de sistem informatic) care se regăsește și în ocupațiile din Lege.

Unii spun ca pot fi scutit deoarece încadrarea la una din ocupații o face angajatorul, alții spun ca deși apare acel COR pe supliment, ar fi trebuit sa am și o materie de Proiectare de sisteme informatice.

As vrea sa mai adaug ca sunt companii care aplica scutirea doar cu materii în IT. Legea este destul de ambigua și angajatorii s-au împărțit în 2 tabere în aceste situații.

Va mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2016
Stefan131, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:47, 25 Iulie 2016
Mulțumesc pentru răspuns. Deci angajatorul poate sa ma încadreze la una din ocupatii (Ex: "Inginer Sistem Informatice", "Programator") chiar dacă în urma Facultății nu am unul din COR-uri ?
Nu are nicio legatura Facultatea cu codul COR.
Cine da COR pentru angajator în general ?
1. Clasificarea Ocupatiilor din Romania - COR - este stabilita prin act normativ.

Angajatorul doar utilizeaza codurile respective .

De exemplu, postul de administrator de retea de calculatoare are codul COR -
252301.

2. CAEN-ul pentru o societate (Clasificarea Activitatilor din Economia Nationala) este stabilit tot prin act normativ, insa acesta este ales de catre asociati/actionari la infiintarea societatii sau pe parcursul activitatii prin modificarea actului constiotutiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire plata impozitului pe salariu CBogdanStefan CBogdanStefan Buna seara, Asa cum sugereaza si titlul , as dori sa aflu mai multe informatii privind eligibilitatea de a fi scutit de plata impozitului pe salariu. ... (vezi toată discuția)
Incadrari - scutire impozit Daliborka Daliborka Buna ziua , va rog ma puteti ajuta daca dorim sa nebeficiam ca firma DE SOFT, de scutire de impozit, atunci de ex daca am un angajat care a absolvit ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit angajat in it bodanelu bodanelu De curand a fost dat un ordin de ministru ce exclude dependenta de anumite facultati pentru a beneficia de scutirea de impozit ca angajat in IT. Eu lucrez ... (vezi toată discuția)