avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 10 zile de concediu fara plata dar cu obligatia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

10 zile de concediu fara plata dar cu obligatia prezentei la serviciu !

Este cineva bun sa confirme enormitatea din titlu ?! Sotia lucreaza la U.P.U. (Unitate de Primire Urgenta) si "inteleptii" Spitalului de Urgenta au deliberat: obligativitatea ca fiecare cadru medical sa-si aleaga perioada de 10 zile de concediu fara plata si prezenta in acelasi timp la serviciu ! :fight: Adica esti in concediu neplatit si obligat sa vii la serviciu si nicidecum sa fii liber de a-ti alege singur programul de-acasa.

Poate am eu o fire prea democratica dar asta chiar imi miroase a abuz pe seama unor fraieri care n-au curajul sa replice, dar la fel de adevarat este ca nu mai au cum asigura garzile in conditiile obligativitatii acestor concedii impuse, cu statul pe-acasa.

Daca este abuz, rog frumos de a mi se preciza ce Lege, Hotarare sau Dispozitie se incalca si ce articol face referire in mod special la aceasta speta.

Va multumesc,
Bogdan
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2009
Poppy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:50, 19 August 2009
clio06 a scris:

domnule poppy

te rog citeste-ne pe colegul meu si pe mine
cred ca ai raspunsurile acolo

Datorita promptitudinii dvs. s-au petrecut aceste comment-uri latente. :ok:
domnuloe poppy

te rog sa fii rabdator si sa intelegi ca distinsa sotie este cam intre ciocan si nicovala.
in aceasta perioada salariatii au o "tacere" generata de frica de a nu-si pierde locul de munca.

si mai este un amanunt legat de art 43 la care v-ati oprit. acolo scrie "cu acordul sindicatelor". sindicatul in spitalul judetean cum este? sau...... al cui este?...... sau ...... de partea cui este? sau......
sa mai conitnui? nu, ca ati inteles
1. Spitalul trebuie sa aiba un Regulament intern in care sunt precizate si astfel de aspecte.
2. Ca de obicei, Guvernul nostru ia hotarari nelegale si apoi se chinuieste sa adopte si actul normativ care sa legifereze ilegalitatea comisa.
3. Pacat, profesia de medic trebuie (ca toate profesiile) respectata, inclusiv (sau mai ales) de guvernanti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce parerea aveti: art. 43 (5)din ccm unic la nivel national 2007-2010 smeagull smeagull Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: as vrea sa stiu mai multe despre cum se aplica art. mentionat (apropos de criza economica:(). In principiu, ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata fara sa ma anunte Emmanuel_ro Emmanuel_ro Buna ziua , ma numesc Emmanuel F , si in ultimile luni ma confrunt cu probleme la serviciu... lucrez la o companie de transport pe comunitate 3 luni sunt ... (vezi toată discuția)
Cfp cu acordul sindicatului dali_c dali_c Buna ziua, In cazul angajatorul trimite salariatii in cfp cu acordul sindicatului conform art.43 din ccm la nivel de unitate valabil, acestia trebuie sa mai ... (vezi toată discuția)